Van Basten dolt Duitse journalist

13 juni 2006, 13:06

Marco van Basten blijft ook tijdens het WK droogjes reageren op vragen van buitenlandse journalisten. De bondscoach probeert in zijn beste Engels, Duits en Italiaans iedereen een antwoord te geven, ook als de vragen niet over voetbal gaan. Soms levert dat komische situaties op, zoals dinsdag toen een Duitse journalist iets wilde weten over de komst van de spelersvrouwen naar het Nederlandse hotel.

"Meneer Van Basten", vroeg dinsdag de journalist van het Duitse persbureau DPA. "Ik heb begrepen dat de vriendinnen van de spelers binnenkort allemaal overkomen naar Duitsland. Legt u de spelers nog beperkingen op?" 

De vraag was serieus bedoeld, maar Van Basten reageerde met een kwinkslag. "Nee hoor", zei hij. "Maar ik denk dat u het verkeerd hebt begrepen. Het is niet zo dat alle vriendinnen komen. De vrouwen van de spelers komen namelijk naar Duitsland toe. Niet de vriendinnen. Dan zou het veel te druk worden", grapte de bondscoach.

De verslaggever van DPA wist niet hoe hij op het geintje moest reageren. Toen hij het oogcontact met Van Basten vermeed en de zaal inkeek, bedankten enkele collega's hem middels een opgestoken duim. Weer een leuk stukje binnen, dachten ze.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen