Van Hanegem genoot wél van AZ-Vitesse: "Daar leer je van"

27 augustus 2018, 07:35   Bijgewerkt: 27 augustus 2018, 08:01

Willem van Hanegem genoot van de seizoensafsluiter van het weekend in de Eredivisie zondagmiddag. Hoewel AZ en Vitesse niet scoorden in Alkmaar, vond De Kromme dat een duel waaruit leering getrokken kan worden. "Juist in die wedstrijd, vooral in de eerste helft, zat van alles om beter te worden", zag hij.

Dat schrijft hij in zijn wekelijke column in het Algemeen Dagblad. "Ik heb Guus Til deze keer in de wedstrijd niet gezien, maar na afloop sprak hij voor de zoveelste keer de juiste woorden. Beide ploegen hadden volgens hem dezelfde intenties, ze gaven elkaar geen tijd en ruimte", viel het Feyenoord-icoon op. Volgens hem leren voetballers daar veel meer van dan dat bij Ajax, dat met 5-0 van FC Emmen wint. 

"Zoals Heerenveen voor rust tegen Feyenoord speelde, dat was toch lachwekkend? Zelfs keeper Warner Hahn speelde voortdurend vrije Feyenoorders in. Heerenveen zette druk, maar de centrumverdedigers Bulthuis en Høegh deden totaal niet mee met doordekken. Dan ben je dus kansloos", weet Van Hanegem. "Vitesse zette de poort in Alkmaar niet wagenwijd open, zoals ik toch al even zie dat die Russische trainer Leonid Sloetski jarenlang op topniveau heeft gewerkt."

Tot slot was Van Hanegem niet onder de indruk van het veldspel van PSV, maar zag wel een goede, jonge speler: Donyell Malen. "Hem vond ik vorig seizoen al vaak lekker invallen. Die wil ik graag in de Champions League zien spelen. Dan kan het snel gaan met zijn ontwikkeling."

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen