Zoet keert penalty: "Mike had zichzelf een beetje verraden, hè"

27 augustus 2018, 12:05

Jeroen Zoet vervulde zaterdagavond een cruciale rol in de openingsfase van het duel tussen PEC Zwolle en PSV. De doelman van de Eindhovenaren veroorzaakte binnen een minuut spelen een strafschop, maar herstelde zijn fout door de penalty van Mike van Duinen te keren. Daarbij heeft hij een beetje hulp van Van Duinen zelf gekregen.

"Mike had zichzelf een beetje verraden, hè", vertelt de PSV-goalie aan het Eindhovens Dagblad. In de openingswedstrijd tegen Heerenveen schoot de spits twee strafschoppen door het midden. "Na die wedstrijd tegen Heerenveen zei hij al dat hij het niet weer zo ging doen. Dat kon natuurlijk ook een afleidingsmanoeuvre zijn, maar dat was het niet. Ik koos op gevoel voor de rechterhoek."

Door een doelpunt van Luuk de Jong in de blessuretijd won het team uit Eindhoven de wedstrijd in Zwolle met 1-2. Het was voor PSV de derde keer in korte tijd dat zij door een laat doelpunt wonnen. "Ik denk dat het ook een kwaliteit is. Die goal valt uiteindelijk, omdat wij er voor de volle honderd procent in blijven geloven én omdat wij ontzettend fit zijn."

Ondanks de zege was Zoet niet helemaal tevreden over de wedstrijd in Zwolle. "De tweede helft was niet goed, Zwolle was gevaarlijker dan wij. Dat mag niet gebeuren en gaan we nog eens bekijken", belooft Zoet.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen