Wat staat er nog te gebeuren op de transfermarkt in de Eredivisie?

27 augustus 2018, 15:00

De laatste transferweek is ingegaan: de clubs in Nederland hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dat ze dus hun sterspelers hebben kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de ingaande én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan, op een rijtje.

ADO Den Haag

Mede door de teleurstellende seizoensstart is het duidelijk dat ADO nog de markt op wil en ook moet. De komst van Giovanni Troupée lijkt een kwestie van tijd, maar dan is de vraag welke spits er nog bij komt. Henk Veerman kwam niet, ook Vincent Vermeij wordt een lastig verhaal. Tomas Necid is daarom inmiddels in beeld. Sheraldo Becker hoopte deze zomer op een stap omhoog, maar net als bij Nasser El Khayati – eveneens een uitblinker van vorig jaar – is het rondom hem nog erg rustig.

Ajax

In Amsterdam hoopt iedereen dat er geen enkele transfer meer plaatsvindt. Dan blijft Hakim Ziyech namelijk bij Ajax, evenals Frenkie de Jong. Hoewel de middenvelder lang in de belangstelling stond van FC Barcelona, is het momenteel wat rustiger rondom de immer lachende voetballer. Ook de naam van Matthijs de Ligt valt momenteel veel minder. Wellicht dat er nog interesse komt voor derde keeper Benjamin van Leer, want goede doelmannen in Nederland zijn bijzonder schaars. Zolang er niemand vertrekt uit Amsterdam, komt er ook niemand meer bij, liet Marc Overmars eerder al weten. De overbodige Luis Manuele Orejuela mag overigens wel nog vertrekken.

{image[327569][right-half][]}AZ

Supporters van AZ hoeven in de laatste dagen van de zomerse transferperiode geen vuurwerk te verwachten. De club uit Alkmaar heeft zijn selectie bijna op orde. De komst van een ervaren doelman moet de selectie completeren, omdat Rody de Boer voorlopig afwezig is. AZ heeft Piet Velthuizen (31) een aanbieding gedaan en Velthuizen zelf ziet AZ ook wel zitten. Een andere proefspeler die mogelijk in Alkmaar blijft, is Adam Maher. De 25-jarige middenvelder wacht op een aanbieding van de club. Van Ilias Bel Hassani en Fred Friday wordt sowieso afscheid genomen: vinden ze geen nieuwe club, gaan ze aan de slag bij Jong AZ.

FC Emmen

Met de minimale middelen zal FC Emmen ongetwijfeld nog open staan voor buitenkansjes. Toch is de selectie inmiddels zo goed als compleet, nadat er achterin in de persoon van Easah Suliman en Stephen Warmolts weer twee versterkingen zijn gepresenteerd. Uiteraard zal Bert Haverkort het niet nalaten áls er een betaalbare aanwinst zich voordoet, maar het meeste vuurwerk zal met onder anderen Luciano Slagveer, Caner Cavlan en Nicklas Pedersen al wel achter de rug zijn in Drenthe.

{image[328390][left-half][]}Excelsior

Adrie Poldervaart zag deze zomer tien, bijna allemaal belangrijke spelers vertrekken op Kralingen. Voor hen in de plaats kwam weliswaar een nieuw leger aan voetballers, met name voorin kunnen de Rotterdammers nog wel een versterking gebruiken. Elias Omarsson kwam al over vanuit Zweden als spits, toch kan de coach nog wel een versterking gebruiken in de voorste linie, zo liet hij zich ontvallen bij De Tafel van Kees. Maar op Woudestein moeten ze ook met de hand op de knip werken.

Feyenoord

Lang was het relatief rustig in Rotterdam-Zuid, totdat opeens de bom barstte. Sofyan Amrabat is als gevolg daarvan al vertrokken, terwijl Feyenoord ook Jean-Paul Boëtius graag wil slijten. Voorn Tonny Vilhena is al jarenlang sluimerende interesse, voor Giovanni van Bronckhorst is te hopen dat het niet concreet wordt. Hetzelfde geldt voor aanvaller Nicolai Jørgensen. En wat gaat er gebeuren met Renato Tapia? Vooralsnog heeft 'Gio' alles met eigen jeugd en Jordy Clasie, Yassin Ayoub en Luis Sinisterra opgevangen. Hoewel ze in Europa al zijn uitgeschakeld, zal Martin van Geel wel íets moeten doe als er inderdaad nog twee à drie spelers vertrekken.  

{image[328242][right-half][]}De Graafschap

Ook in Doetinchem staat nog wel het een en ander te gebeuren. Te beginnen met het vertrek van Anthony van den Hurk, die moeite heeft met zijn rol op het tweede plan. Hij wil graag zijn contract ontbinden en vertrekken. Verder wil Henk de Jong een nieuwe rechtsback aan de selectie toevoegen, omdat Myenty Abena niet sterk genoeg is voor het hoogste niveau van Nederland. Mochten De Superboeren op het middenveld een kwaliteitsimpuls kunnen doen, zullen ze dat - ook gezien de breedte - niet nalaten.

Fortuna Sittard

Het is wat stil rond Fortuna Sittard. En dat is geen slechts nieuws, want dat betekent dat Lisandro Semedo waarschijnlijk aan boord blijft. De 22-jarige Portugees leek eerder deze zomer op weg naar West Bromwich Albion, maar een transfer ketste af. Het afgelopen seizoen had Semedo een groot aandeel in de promotie van Fortuna, dit seizoen kunnen de Limburgers de aanvaller goed helpen in de strijd degradatie. Verder hebben de Limburgers alle kastanjes al uit het vuur gesleept, waardoor het rustige dagen lijken te worden.

{image[323082][left-half][]}FC Groningen

Er lijkt einde aan de samenwerking te komen tussen FC Groningen en Jesper Drost en Tom van Weert. Het tweetal wil vertrekken en de Groningers willen meewerken aan een vertrek gezien hun aflopende contracten. Voor Drost is sluimerende interesse, heeft Ron Jans eerder al laten weten. Van Weert kan rekenen op 'wat concretere belangstelling'. Vertrekt één van beide of beide spelers, dan gaat Groningen nog de markt op om vervangers aan te trekken. Zo niet, komt er niets meer bij. Want shoppen met een lege portemonnee gaat niet, zo verzekerde Jans.

SC Heerenveen

In Friesland zit het een beetje tussen wal en schip: de Friezen kochten nog niet geweldig in, zeker als er nog een paar spelers vertrekken. Morten Thorsby heeft een aflopend contract en mag gaan, maar is ook een belangrijke schakel. Op de achtergrond is interesse in Yuki Kobayashi, maar Gerry Hamstra wil hem niet laten gaan. Ook voor Pelle van Amersfoort is veel belangstelling: hij mag vertrekken om zo ruimte te maken in het salarishuis voor een nieuwe spits na het vertrek Henk Veerman. Komt dat niet rond, wordt Van Amersfoort reserve-spits in Fryslân. Rondom Arber Zeneli is het vooralsnog erg rustig. Jeugdexponent Jizz Hornkamp staat tot slot nog voor een uitleenbeurt aan MVV. Er lijkt dus nog wel wat te gebeuren in het Abe Lenstra Stadion.

{image[327821][right-half][]}Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft de selectie al geruime tijd rond. Toch zou er de laatste dagen van de transferperiode nog wat kunnen gebeuren bij de Eredivisionist. Onlangs meldde ADO Den Haag zich nog voor Vincent Vermeij, maar die club lijkt nu vol voor Tomas Necid te gaan. Met Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas heeft Heracles twee spelers in huis die bij meerdere clubs op het lijstje staan. Gaan zij last minute nog weg? De Heraclieden houden ondertussen hun oren en ogen open voor een buitenkansje. Thomas Bruns, die weg wil bij Vitesse, zou zomaar dat buitenkansje kunnen zijn.

NAC Breda

Een club die zéker nog niet klaar is op de transfermarkt, is NAC Breda. De komst van een nieuwe doelman heeft topprioriteit voor de huidige nummer veertien van de Eredivisie. Aro Muric keerde onlangs terug naar Manchester City, waardoor NAC naarstig op zoek is naar een nieuwe keeper. Theo Zwarthoed lijkt de vacante positie in te vullen, waarbij Mark Birighitti weg mag. Maar wie wil hem hebben? De Parel van het Zuiden wil daarnaast een extra aanvaller aan de selectie toevoegen én werd onlangs in verband gebracht met Ajax-back Luis Orejuela. Er staat dus nog wat te gebeuren in Breda.

{image[313297][left-half][]}PEC Zwolle

Voor PEC-begrippen gaf de club deze zomer al kapitalen uit aan nieuwe aankopen. Hoewel er prima spelers bijzaten, vallen de resultaten nog een beetje tegen. Mede daarom heeft de club de pijlen gericht op Pelle Clement. De oud-Ajacied kan echter op meer belangstelling vanuit Nederland rekenen. Verder kan er aan het rijtje belangrijke spelers die vertrokken uit Overijssel na Ryan Thomas (voor wie PEC oud-Ajacied Michael Krohn-Dehli heeft benaderd als opvolger), Mustafa Saymak, Philippe Sandler en Youness Mokhtar met Younes Namli wellicht nog een naam worden toegevoegd. Als de juiste club voor hem komt, wil hij wel weg bij de Eredivisionist.

PSV

Vooralsnog kende PSV een prima transferperiode, want onder andere sterspeler Hirving Lozano bleef vooralsnog behouden voor de Eindhovenaren. Toch lijken er nog enkele basisspelers van vorig seizoen te verkassen: Nicolas Isimat-Mirin en Bart Ramselaar vallen niet in de gratie bij Mark van Bommel en kunnen vertrekken, lieten de beleidsbepalers eerder weten. Al gooit de blessure van Thomas mogelijk nog roet in het eten van Ramselaars transfer. Ook talent Armando Obispo en de overbodig geraakte Derrick Luckassen mogen nog (tijdelijk) weg. Daar tegenover staat het feit dat PSV zich nog wil versterken: een middenvelder à la Marco van Ginkel en een extra back zijn nog welkom in Eindhoven. Er wacht dus een drukke week bij PSV.

FC Utrecht

Liefst acht spelers maakten deze zomer de overstap naar FC Utrecht. De Domstedelingen lijken uitgewinkeld te zijn - al wordt Pelle Clement nog wel genoemd. In elk geval laten ze nog wel een aantal spelers gaan. Eén van hen is Giovanni Troupée, die zijn basisplaats als rechtsback is kwijtgeraakt. De verdediger lijkt het seizoen op huurbasis bij ADO Den Haag af te maken. Naast Troupée vertrekt mogelijk ook Patrick Joosten. De 22-jarige aanvaller heeft de interesse gewekt van VVV-Venlo en mag daar (op huurbasis) speelminuten gaan maken.

{image[328250][right-half][]}Vitesse

Martin Ødegaard leek de laatste zomeraanwinst van Vitesse te worden, maar de Arnhemmers gaan zich mogelijk nog roeren op de transfermarkt. Rasmus Thelander brak vorige week zijn enkel, waardoor Vitesse krap zit in de centrale verdedigers omdat ook Arnold Kruiswijk voorlopig afwezig is. Leonid Slutsky hoopt in elk geval dat er nog een defensieve versterking naar Arnhem komt: het zou de elfde aanwinst zijn. Een speler die mogelijk vertrekt, is Thomas Bruns. De middenvelder voelt zich door de komst van Ødegaard overbodig. Of er nog iets gebeurt met Jeroen Houwen, die van eerste naar derde keuze ging als doelverdediger, is nog onduidelijk. 

VVV-Venlo

De Limburgers versterkten zich deze zomer met prima spelers, onder wie Martin Samuelsen, Damian van Brugge, Jay-Roy Grot en Tino-Sven Susic. Toch moet er nog buitenspeler bij na het vertrek van Vito van Crooij naar PEC Zwolle, gaf ook trainer Maurice Steijn aan. "Dan hebben we naast Grot en Samuelsen drie spelers voor twee posities, dat hebben we minimaal nodig." Verder hoopt VVV dat er niets spannends meer gebeurt, want met Clint Leemans, Lennart Thy en Van Crooij zijn er genoeg belangrijke spelers vertrokken. Met een buitenspeler erbij, wellicht Joosten van FC Utrecht, kan Steijn helemaal tevreden zijn over de transferzomer.

Willem II

Gaat hij wel of gaat hij niet? Dát is de vraag die Tilburg de komende week zal bezighouden. Dan gaat het uiteraard over aanvaller Fran Sol. De spits sloot een vertrek niet uit, maar gaf aan dat zijn zwangere vrouw in elk geval wel graag in Nederland blijft. Mocht een droomclub zich melden, dan kan hij Tilburg zomaar nog gaan verlaten. In dat geval heeft de club van trainer Adrie Koster met Paul Gladon al een alternatief op het oog. Ook de eerder genoemde Clement staat in Tilburg op de lijstjes. En die lijstjes bleken tot dusver prima, want de meeste zomeraanwinsten maken een goede indruk bij Willem II.

Lees ook: alle ingaande en uitgaande transfers op een rijtje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen