Algemeen directeur Velderman per direct weg bij FC Twente

27 augustus 2018, 14:22   Bijgewerkt: 27 augustus 2018, 17:01

Erik Velderman is niet langer werkzaam voor FC Twente. De Tukkers maken via de officiële kanalen dat de algemeen directeur na overleg met de Raad van Commissarissen per direct zijn werkzaamheden heeft neergelegd. De komende tijd gaat Twente op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.

Edward van der Veen, die twee maanden geleden toetrad tot de directie van Twente, werkt voorlopig met een volmacht van de RvC. Onder Velderman, die sinds januari 2017 werkzaam was bij Twente, heeft de club onder meer de belangrijke gemeentegarantie gerealiseerd. "Erik heeft ontzettend hard gewerkt aan het financiële en het operationele herstel van FC Twente. De wijze waarop hij enkele financiële dossiers heeft afgerond verdient veel waardering", zegt Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Velderman kreeg in Enschede de zware taak om zwaarwegende dossiers uit het verleden af te ronden. Zo werd een schikking met de belastingdienst getroffen, zijn een aantal andere zaken geschikt en werd de zaak tegen Zoran Pavlovic inzake de transfer van Dusan Tadic gewonnen. Door financiële tegenvallers (degradatie uit Eredivisie, miljoenenbetaling aan zaakwaarnemer Jesús Corona) moest Velderman flink bezuinigen en werd noodgedwongen afscheid genomen van personeel.

"FC Twente is een club met een ongekende achterban en veel dynamiek. Nu de financiering van de Noabers en uitstel van betaling voor twee seizoenen door de gemeente Enschede en ABNAMRO een feit is, is het tijd om het stokje aan een ander over te dragen. Ik wens de vele mensen, die deze club maken wat ze is, een heel mooi en succesvol seizoen toe. FC Twente was een mooie uitdaging", aldus de scheidend algemeen directeur.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen