Speler van de Week: Sol geeft zijn visitekaartje af

27 augustus 2018, 16:32   Bijgewerkt: 3 september 2018, 14:03

Hebben we het afgelopen weekend voor de laatste keer Fran Sol in actie gezien voor Willem II? Die vraag zal de komende dagen worden beantwoord. De Spaanse spits schitterde zondag tegen Heracles Almelo en maakte de tweede hattrick in zijn carrière. Dat levert hem de uitverkiezing voor Speler van de Week bij FCUpdate.nl op. Hakim Ziyech en Luuk de Jong waren ook genomineerd, maar Sol is de beste speler van de derde speelronde.

Het verhaal van Sol is bekend: de Spanjaard wil een stap hogerop maken, maar alleen als de juiste club zich meldt. Onlangs legde de aanvaller een aanbieding van de Braziliaanse topclub Santos naast zich neer. Dan is er nog zijn zwangere vrouw Aida, die het liefst in Nederland blijft wonen. Des te langer het duurt, des te groter de kans dat Sol bij Willem II blijft. Supporters van de Tilburgse club hopen in elk geval vurig dat de Spanjaard nóg een jaar in het Tricolores-shirt speelt.

Sol heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat hij garant staat voor doelpunten. In zijn debuutseizoen voor Willem II scoorde hij tien keer, de afgelopen jaargang maakte de spits in alle competities twintig doelpunten. Door zijn hattrick tegen Heracles Almelo (5-0) staat Sol dit seizoen op drie doelpunten. Trekt hij de lijn door, dan zou hij dit seizoen op dertig goals moeten eindigen. Met drie doelpunten in drie wedstrijden ligt hij in elk geval op schema. Dat is een aardig visitekaartje voor geïnteresseerde clubs, al is het nog maar de vraag of de juiste club zich de komende tijd nog meldt voor Sol.

Tegen Heracles bewees de Spanjaard andermaal zijn waarde. Het moet gezegd worden: zijn doelpunten waren niet de belangrijkste uit zijn carrière. Sol scoorde namelijk de 3-0, 4-0 en de 5-0. Zijn eerste maakte hij voor rust met het hoofd. In de tweede helft schoot hij - na een vreemd hupje - raak vanaf elf meter en twintig minuten voor tijd besloot Sol na een knappe loopactie de eindstand op 5-0. Samen met Aras Özbiliz en Donis Avdijaj vormt Sol een dodelijke aanval, die we eigenlijk nog wat vaker aan het werk willen zien.

Of Sol nog even blijft of vertrekt: in Tilburg zullen ze hem niet snel vergeten. Niet alleen vanwege zijn doelpunten, maar ook vanwege de band die hij met de club en supporters heeft opgebouwd. Vorig jaar werd teelbalkanker geconstateerd bij de Spanjaard. De spits kwam met de Willem II-familie in een achtbaan van emoties terecht, maar na een succesvolle ingreep gaat het weer goed met Sol. Binnen het veld, maar nog belangrijker: ook erbuiten.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!