Ten Hag kan nog niets zeggen over inzetbaarheid van Neres

27 augustus 2018, 19:24

David Neres zit weliswaar bij de selectie van Ajax voor het belangrijke duel met Dinamo Kiev, maar helemaal zeker is het nog niet dat hij daadwerkelijk kan spelen. Trainer Erik ten Hag neemt daar pas in een later stadium een beslissing over.

Vorige week was de Braziliaan niet van de partij tegen Kiev, maar dinsdag kan hij mogelijk wel spelen. "Het ligt allemaal heel moeilijk, knap eng om het te halen. Het proces is goed verlopen, maar zoals vorige week aangegeven heeft David elk uur nodig om fit aan de start te komen. Hij gaat straks trainen en dan gaan we kijken hoe het herstelt", zegt de trainer op de clubwebsite. "De belangen zijn groot, maar het moet wel een verantwoord risico zijn. Het kan niet zo zijn dat we David zes weken gaan verliezen, omdat er een onverantwoord risico is genomen."

In Oekraïne verdedigt de ploeg een 3-1 zege. "We willen het spel maken en moedig spelen. Dat past bij de filosofie van Ajax. De tegenstander ver van onze goal houden maakt zeker deel uit van ons strijdplan. Het is belangrijk om elke wedstrijd vast te houden aan je eigen identiteit, want daar ben je goed in. Dat is nu weer de insteek. Maar hoe beter de tegenstander, hoe moeilijker dat wordt."

Ten Hag rekent zich absoluut nog niet rijk. Hij verwacht dat de tegenstander dinsdag met een opportunistische speelwijze Ajax zal bestrijden. "We hebben dat vorige week in Amsterdam ook gezien, het maakt onderdeel uit van hun spel en daar zullen we ons tegen moeten wapenen."

Lees ookKiev wil aanvallen: "Zullen onze tactiek iets veranderen"

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen