Schalke geeft selectie impuls met Bayern-middenvelder Rudy

27 augustus 2018, 20:19

Na één seizoen bij Bayern München vertrekt Sebastian Rudy alweer bij de landskampioen van Duitsland. De 28-jarige middenvelder kon bij de topclub niet rekenen op een vaste basisplaats en gaat nu zijn geluk beproeven bij Schalke 04. De transfer is maandag afgerond, zo laten beide clubs weten.

Rudy maakte in 2017 de overstap van 1899 Hoffenheim naar Bayern München. Hij speelde in zijn eerste en laatste jaar bij Bayern 25 keer in de competitie, waarvan zestien keer in de basis. Toch was er voor hem niet voldoende perspectief bij de kampioen, waardoor hij nu naar Schalke gaat. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

"Ik ben overtuigd van de weg die de club heeft ingeslagen en daar wil ik graag deel van uitmaken", zegt de 26-voudig international. "Daarnaast verheug ik me op het spelen voor de supporters van Schalke."

De middenvelder was met Duitsland afgelopen zomer actief op het WK. Hij deed slechts 31 minuten mee, omdat hij tegen Zweden al snel geblesseerd raakte.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen