Monchi moet zich verdedigen voor het vertrek van Strootman

28 augustus 2018, 09:47

Monchi, de technisch directeur van AS Roma, heeft zich moeten verdedigen voor het aanstaande vertrek van Kevin Strootman naar Olympique Marseille. Een deel van de Romeinse aanhang pruimt niet dat de populaire Nederlander verkast. Ook omdat Roma Radja Nainggolan al naar Internazionale liet gaan. Volgens Monchi is het onjuist dat de club Strootman naar de uitgang heeft gedirigeerd.

Want dat is wat Italiaanse media melden. De Oranje-international zou vrienden en ploeggenoten hebben verteld dat Roma van hem af wil. "Ik wil niet praten over technische, economische en tactische redenen van deze transfer. Als je voor Roma speelt, doe je omdat je dat wilt. Niemand zet hem een pistool op zijn hoofd om hem te dwingen tot een vertrek", aldus Monchi tegen Sky Sport Italia.

Roma speelde maandag gelijk in de competitiewedstrijd tegen Atalanta (3-3). Vooral het middenveld was kwetsbaar. Daarom riepen de fans de naam van Strootman. Maar aan het huwelijk tussen Strootman en Roma komt een einde zodra Marseille en de Italianen de deal officieel bevestigen. "Afgelopen seizoen speelde Kevin 42 wedstrijden. Hij is een geweldige speler. Maar dit besluit hebben we met elkaar genomen: de club, de coach en de speler. Toen Marseille zich meldde, hebben we allemaal besloten dit door te zetten", zegt Monchi.

Met de transfer is zo'n 25 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen met drie miljoen euro toenemen. Het contract van de 28-jarige middenvelder in Rome liep nog door tot medio 2022.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen