Spoorboekje: Champions League-loting met Ajax en PSV

30 augustus 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 30 augustus.

Nieuws

Loting groepsfase Champions League

Ajax en PSV melden zich vandaag in de kokers voor de loting van de Champions League. "We willen naar Madrid, Turijn of Londen", sprak Edwin van der Sar nadat de Amsterdammers zich plaatsten voor de groepsfase. Vanuit pot drie komen de Nederlandse clubs. Een heel gunstige poule: Lokomotiv Moskou, FC Porto en Viktoria Pilsen. Maar een poule met Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Valencia behoort ook tot de opties. We gaan het zien, vanaf 18.00 uur vanavond. 

Promes naar Sevilla

Quincy Promes wilde deze zomer graag vertrekken bij Spartak Moskou en moest even geduld hebben. Het duurde lang, maar de aanvaller gaat zijn transfer alsnog krijgen. Zeer waarschijnlijk tekent hij vandaag bij Sevilla.

 

Specials

Rosario hoopt nu op FC Barcelona, Real Madird of Bayern München

Wat een seizoen, nu al, voor Pablo Rosario. De 21-jarige heeft sinds dit seizoen een basisplek bij PSV en plaatste zich woensdag met zijn club voor de Champions League. In de komende maanden kan de geboren Amsterdammer zich gaan meten met de beste spelers ter wereld. FCUpdate.nl sprak na afloop van de wedstrijd tegen BATE Borisov met Rosario.

Wedstrijden

RB Leipzig - Zorya Luhansk (18.30 uur)

Vorig seizoen was RB Leipzig nog tot de laatste seconde om de halve finale van de Europa League te halen, inmiddels moeten ze hopen dat ze zich plaatsen voor het hoofdtoernooi. Na de 1-1 in het heenduel moet de ploeg van Ralf Rangnick in eigen huis niet tegen een zeperd aanlopen, anders zou de seizoensstart helemaal matig zijn. Maar Rangnick, die normaliter technisch directeur is, kan zichzelf moeilijk een tik op de vingers geven.

Besiktas - Partizan Belgrado (20.00 uur)

Voor Ryan Babel, Jermain Lens en Oguzhan Özyakup geldt dezelfde uitgangspositie na de 1-1 remise in Servië van vorige week. En ook zij moeten winnen. Maar in Belgrado deed geen van hen mee: neemt Senol Günes in de return weer zulke risico's of stelt hij nu enkele van onze landgenoten wel op? Lens overigens vermoedelijk niet, want hij is nog altijd geblesseerd. 

Girondins de Bordeaux - Gent (20.45 uur)

Wordt Thierry Henry de nieuwe trainer van Bordeaux? Misschien hangt het wel van deze wedstrijd af. De club die niet meer verder wil met de geschorste coach Gustavo Poyet zoekt nog een nieuwe trainer, ondanks dat er afgelopen weekend gewonnen werd van AS Monaco. Als het zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League, is de kans dat Henry komt, weer een stuk groter. 

Voetbal op tv

18.00 uur: loting groepsfase Champions League, Eurosport 1, volg de verrichtingen van de CLloting live

18.30 uur: Atalanta Bergamo - FC Kopenhagen, FOX Sports 4, live verslag van de voorronde in de EL

20.45 uur: Girondins de Bordeaux - AA Gent, FOX Sports 5, live verslag van de voorronde in de EL

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen