Zwolle legt oude bekende Lam officieel voor twee jaar vast

29 augustus 2018, 10:39   Bijgewerkt: 29 augustus 2018, 13:32

PEC Zwolle heeft zich opnieuw versterkt met een verdediger: de club uit Overijssel heeft Thomas Lam voor twee seizoenen vastgelegd, met de optie voor nog één seizoen. De achterhoedespeler komt over van het Engelse Nottingham Forest. Met zijn komst moet de ploeg van John van 't Schip achterin meer opties krijgen.

"Ik ben blij hier in Zwolle terug te keren. De club, het stadion en de mensen voelen vertrouwd. Ook ben ik ervan overtuigd dat we met deze selectie een mooi seizoen gaan draaien", laat Lam weten. "Voor mij persoonlijk is het belangrijk vanaf vandaag op het trainingsveld te staan en zo snel als mogelijk aan voetballen toe te komen. Ik heb daar namelijk ontzettend veel zin in en kan niet wachten om deze mooie club weer te vertegenwoordigen."

Lam stond eerder onder contract in Zwolle: de zeventienvoudig international speelde tussen 2014 en 2016 in Overijssel en stapte vanaf door over naar Nottingham. In het Championship brak hij echter nooit echt door. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Twente, de club met wie hij uit de Eredivisie degradeerde. Bij PEC Zwolle komt hij opnieuw bij een club die momenteel op de laatste plaats staat, al is niet de verwachting dat de formatie van Van 't Schip daar lang zal staan.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met zijn terugkeert. "Thomas is een lange, kopsterke verdediger en middenvelder die zich tijdens zijn eerste periode in Zwolle uitstekend heeft ontwikkeld. Wij zijn Thomas de afgelopen jaren nadrukkelijk blijven volgen en hebben gezien dat hij, mede als Fins international, veel ervaring heeft opgedaan en verder gegroeid is als voetballende verdediger. Hij is dan ook een welkome versterking voor de achterhoede en bovendien per direct inzetbaar."

Voor PEC Zwolle is het sowieso al een drukke transferzomer. Onder anderen Clint Leemens (VVV-Venlo), Darryl Lachman (Willem II), Kenneth Paal (PSV), Zian Flemming (Ajax), Vito van Crooij (VVV-Venlo), Ousaim Bouy (Leeds United) en Mike van Duinen (Excelsior) kwamen naar Overijssel. Daar tegenover staat wel het vertrek van onder anderen Ryan Thomas (PSV), Philippe Sandler (Manchester City), Younes Mokhtar (Ankaragücü) en Mustafa Saymak (Rizespor). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen