FIFA stelt commissies aan om bestuur in Uruguay te verbeteren

29 augustus 2018, 12:11

De FIFA blijft het voetballand Uruguay ondersteunen op het gebied van bestuur. Om te voldoen aan de FIFA- en CONMEBOL-regels én nieuwe verkiezingen te organiseren voor een bondsvoorzitter, gaat de FIFA helpen met een zogenoemde normaliseringscommisie. Die bestaat vooralsnoguit drie personen, die tot 28 februari 2019 blijft helpen.

Dat maakt de FIFA bekend in een officieel bericht. Juan Pedro Bordaberry is de voorzitter van de commissie, ondersteund door in elk geval Andrés Scotti Ponce en Armando Castaingdebat. Mogelijk komen daar nog een aantal leden bij. Zij vormen de normaliseringscommissie, die wordt ondersteund door een raadgevend comité. Samen moeten zij zorgen voor een beter bestuur en een betere scheiding van de machten bij de voetbalbond, dat zelf twijfels had over de aanstaande verkiezingen en daarop halverwege augustus de hulp van de FIFA inriep.

Ook gaat er meer aandacht naar de ontwikkeling van damesvoetbal en de deelname van vrouwen aan het voetbal. Dit alles moet zorgen voor een betere en betrouwbare voetbalbond van Uruguay (AUF). In de tussentijd moet er ook nog een bondscoach worden gevonden. De succesvolle bondscoach Oscar Tabárez heeft zijn contract nog niet kunnen verlengen, waardoor zijn taken (voorlopig) zijn overgenomen door Fabian Coito. Met de tussenkomst van de FIFA moet de rust in het Zuid-Amerikaanse land snel terugkeren op het bestuurlijke niveau.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen