Löw maakt nieuwe start met Duitsland zonder Khedira

29 augustus 2018, 13:31   Bijgewerkt: 29 augustus 2018, 15:44

Joachim Löw heeft na de teleurstellende uitschakeling van Duitsland op het WK in Rusland zijn eerstvolgende selectie bekendgemaakt voor de duels met Frankrijk (Nations League) en Peru (oefenwedstrijd). Sandro Wagner, Mesut Özil, Mario Gómez, Sebastian Rudy en Sami Khedira zijn de voornaamste slachtoffers en ontbreken in de voorrselectie. Verder onkende de keuzeheer dat hij iets heeft gemerkt van racisme richting Özil.

"We speelden veel te veel in hetzelfde tempo en vooral een stuk langzamer. In balbezit lag het tempo veel te laag", vond de coach tijdens de persconferentie. Mede daarom werd controleur Khedira vermoedelijk geslachtofferd door Löw. Duitsland werd door dat spel laatste in de poulefase; Löw mocht deondanks aanblijven. Terugkijkend noemde hij de grootste fout om te weinig aandacht te hebben voor de counters en corners van de tegenstanders. "Ik wilde het balbezit teveel perfectioneren." Leroy Sane was een van de meest opvallende afwezigen in Rusland: hij is ditmaal wel opgeroepen. 

Racisme

"Het WK was voor mij het absolute dieptepunt", vervolgde Löw, die vervolgens met veel mensen heeft gesproken, onder wie teammanager Olivier Bierhoff. Zo werd er onder meer afscheid genomen van assistent Thomas Schneider, die verder gaat als scout van Duitsland. Met Özil, die besloot te stoppen als international van Duitsland, had Löw helemaal geen contact meer. En dat had hij liever anders gezien.

{image[327575][right-half][]}"De afgelopen twee weken heb ik Mesut geprobeerd te bereiken. Maar dat is niet gelukt, blijkbaar heeft hij daar geen behoefte aan. Wel wil ik nog benadrukken dat ik in alle jaren dat ik hier werk, niets heb gemerkt van discriminatie", liet Löw weten over de rel, die inmiddels weer een beetje tot bedaren is gekomen. Het foto-incident wilde hij overigens niet groter maken dan het is. "Dat mag geen excuus zijn voor ons WK."

In de komende duels kan Löw, die met Duitsland in 2014 wereldkampioen werd en al sinds 2006 werkzaam is als bondscoach, weer gaan bouwen aan een nieuw Duitsland, maar doet dat dus zonder enkele routiniers, onder wie Khedira. Later dit jaar spelen onze oosterburen in de Nations League tegen Nederland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen