PSV-captain De Jong ziet drie duels per week niet als probleem

29 augustus 2018, 14:43

Mark van Bommel kiest woensdagavond voor het duel tegen BATE Borisov vermoedelijk voor de elf spelers die een week eerder in Wit-Rusland ook speelden en – op Pablo Rosario na – ook op het kunstgras in Zwolle stonden. Waar sommige managers zweren bij rouleren, is dat volgens PSV-aanvoerder Luuk de Jong niet per se nodig. Hij kijkt juist uit naar drie duels per week.

"Dat kan zeker, dat hebben we vaker laten zien in het verleden. De groep is nu wat jonger, maar daar maak ik me geen zorgen om. We hebben echt genoeg kwaliteiten in de selectie om het te kunnen", vertelt de aanvoerder tegenover Voetbal International over het spelen van drie wedstrijden per week.

Na een jaar zonder Europees voetbal, is het eerder een luxe dan probleem. "Drie wedstrijden in de week is toch heerlijk. Als voetballer wil je toch altijd op het hoogste niveau spelen, ik tenminste wel. Ik voel me goed en zit lekker in mijn vel, en ik heb het gevoel dat voor de andere jongens hetzelfde geldt. Natuurlijk worden het zware wedstrijden en weken in de Champions League of Europa League, maar uiteindelijk doe je het daarvoor."

In de eerste officiële duels van het seizoen koos Van Bommel steevast voor dezelfde namen, alleen Rosario kon afgelopen weekend niet spelen vanwege een blessure tegen PEC Zwolle. Vermoedelijk keert hij bij de return tegen BATE Borisov terug in het elftal. In Overijssel maakte De Jong bij dat derde wedstrijd in de week overigens diep in de negentigste minuut het winnende doelpunt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen