Rosario hoopt nu op FC Barcelona, Real Madrid of Bayern

30 augustus 2018, 17:52

Wat een seizoen, nu al, voor Pablo Rosario. De 21-jarige heeft onder Mark van Bommel een basisplek bij PSV en plaatste zich woensdag met zijn club voor de Champions League. In de komende maanden kan de geboren Amsterdammer zich gaan meten met de beste spelers ter wereld. "Het is hopen op FC Barcelona, Real Madrid of Bayern München. Dat zijn de clubs die je wilt loten."

De tegenstanders die PSV gaat treffen, zijn andere koek dan BATE Borisov. De Wit-Russen bleken uiteindelijk geen al te lastige horde in het kwalificatietoernooi. Al verdient PSV ook zeker de complimenten voor de manier waarop dit varkentje werd gewassen. Met Osijek nog vers in het geheugen, weten ze in Eindhoven dat het ook heel anders kan gaan.

Dat straalde PSV wel uit. Rosario onderstreept dat met zijn woorden. "Ik ben blij dat het goed gaat en dat ik speel. Aan mij de taak om dat vast te houden. Maar het is niet het belangrijkste dat ik speel. Ik was net zo blij geweest voor de ploeg als ik op de bank had gezeten. Hier staat een goede selectie. De wissels kunnen wat extra's brengen. Vorige week hadden we Donyell Malen, die inviel en de winnende maakte. We hebben dit met z'n allen gedaan."

Kansen in de Champions League

Het collectief leverde PSV vorig seizoen de landstitel op. In de Champions League is dat weer een belangrijk wapen. Wie de Eindhovenaren ook loten, loodzwaar wordt het sowieso. Rosario: "Ik denk dat er zeker kansen zijn. Anders plaatsen we ons niet. Iedere wedstrijd moeten wij een plan hebben. Of dat nou tegen Fortuna Sittard is, Willem II of hopelijk Real of Bayern. Als we ons aan het plan houden, denk ik dat wij het iedere club moeilijk kunnen maken."

PSV zit bij de loting van vanavond (donderdagavond) in pot 3, net als Ajax. Rosario zag dat de Amsterdammers zich een dag eerder kwalificeerden voor de Champions League. "Ik heb Ajax gekeken. Het is mooi dat de jongens die ik persoonlijk ken ook in de Champions League gaan spelen. Dit is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal." En of dat zo is, want Nederland is Denemarken en Oostenrijk gepasseerd op de coëfficiëntenlijst en heeft de felbegeerde elfde plaats nu in handen. Deze notering levert over twee jaar vrijwel zeker een rechtstreeks ticket voor de Champions League op.

Voor het eerst sinds acht jaar zitten ook weer twee Nederlandse clubs in de groepfase. Wie het gaat treffen laat Rosario rustig op zich afkomen. Hij installeert zich vanavond rond 18.00 uur op de bank. "Dat hangt nog wel een beetje van de planning op de club af, maar ik denk dat ik met mijn vriendin ga kijken."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen