Spoorboekje: Deadline Day, Oranje bekend en loting voor EL

31 augustus 2018, 11:36

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 31 augustus.

Nieuws

Deadline Day

Presenteert PSV Aziz Behich? Zet Quincy Promes zijn carrière voort bij Sevilla? En vertrekt Riechedly Bazoer naar FC Porto? Vandaag geeft Deadline Day het antwoord. Traditioneel is dit de meest bewogen dag van iedere transferwindow. Wie weet zit er ook nog wel een hele mooie verrassing tussen. Via onze live blog blijf je van alle relevante ontwikkelingen op de hoogte.

Koeman maakt Oranje-selectie bekend

Ronald Koeman zal vandaag bekendmaken wie tot de selectie van het Nederlands elftal behoren. Oranje bereidt zich na dit weekend voor op de oefeninterland tegen Peru en het duel in de Nations League met Frankrijk. 34 spelers zaten in de voorselectie, waaronder debutant Frenkie de Jong. Overleeft de Ajacied de schifting?

Loting Europa League

Na de Champions League gisteren is het vandaag de beurt aan de Europa League. 48 ploegen gaan vanaf 13.00 uur in de koker voor de loting van de groepsfase. Onder hen aansprekende namen als Arsenal, Chelsea, Olympique Marseille, AC Milan en Fenerbahçe. Maar ook F91 Dudelange, de eerste Luxemburgse club in hoofdfase van een Europees clubtoernooi.

Wedstrijden

Slowakije - Noorwegen (20.00 uur) 

Wordt het duel van aanstaande dinsdag in Oslo nog spannend voor de Nederlandse dames? Dat is de grote vraag die vrijdagavond beantwoord gaat worden. Als Noorwegen namelijk verliest van Slowakije, dan is de ploeg van Sarina Wiegman definitief geplaatst voor het WK in Frankrijk. Het heenduel werd echter 6-1 voor de Noren, dus de kans is groot dat de Leeuwinnen toch flink aan de bak moeten na het weekend. 

AC Milan - AS Roma (20.45 uur)

Er zullen maar weinig duels ter wereld zijn tussen twee ploegen die samen in één zomer zoveel nieuwe goede spelers aan hebben getrokken als in de Serie A gebeurt vrijdagavond. Het bedrijvige AS Roma gaat op bezoek bij het hernieuwde AC Milan, dat vorige week Napoli bijna een pootje lichtte. Interessant en niet in de laatste plaats om te zien hoe het Justin Kluivert ditmaal vergaat. 

Leeds United - Middlesbrough (20.45 uur)

De koploper van de Championship ontvangt de ploeg die vorig seizoen nét niet promoveerde. De duels van Leeds United zijn tot dusver zeker de moeite waard: de excentrieke Marcelo Bielsa maakt furore met zijn ploeg op het tweede niveau van Engeland. Kunnen ze medekoploper Middlesbrough verslaan en alleen de leiding grijpen?

Olympique Lyon - OGC Nice (20.45 uur)

Toch een beetje het duel tussen Memphis Depay en Mario Balotelli. Maar de Italiaanse collega van Memphis maakte door schorsingen nog geen minuut in de Ligue 1. Met slechts één punt uit drie duels blijkt hij voor Nice echter wel heel belangrijk en dus zijn alle ogen gericht op de sterke aanvaller. Volgens de Franse media wordt dit het duel dat hij terugkeert: het is hard nodig voor zijn ploeg. 

Voetbal op tv

19.30 uur: KeukenKampioen Divisie live, FOX Sports 7, schakelkanaal voor alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: FC Emmen - De Graafschap, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: AC Milan - AS Roma, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

20.30 uur: Zulte Waregem - Club Brugge, Ziggo Sport voetbal, live verslag van het Jupiler Pro League-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: Hannover 96 - Borussia Dortmund, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen