Gewezen toptalent Andersen keert terug bij jeugdliefde

30 augustus 2018, 15:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lucas Andersen vervolgt zijn carrière bij Aalborg BK. De Deense club huurt de 23-jarige middenvelder voor een jaar van het Zwitserse Grasshopper en heeft de optie bedongen om de oud-Ajacied aan het einde van het seizoen definitief over te nemen. Andersen stond in Amsterdam lang te boek als groot talent, maar brak nooit definitief door.

In 2012 nam Ajax de Deense middenvelder over van Aalborg. Andersen kreeg op jonge leeftijd al speeltijd in de Johan Cruijff ArenA en veroverde in het seizoen 2014/2015 onder Frank de Boer zelfs een basisplaats. Onbetwist werd hij echter nooit. Ajax verhuurde Andersen een seizoen later aan Willem II, waar hij sporadisch liet zien waarom hem een grote toekomst werd toegedicht.

De afgelopen twee jaar bivakkeerde Andersen in Zwitserland. Daar was de Deen echter niet meer zeker van een basisplek. "Hoewel ik er een goede tijd heb gehad, wilde ik meer speelminuten maken. Ik vind het te gek dat ik het Aalborg-shirt weer kan aantrekken", zegt de middenvelder op de website van de Deense club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen