Basel verknalt het, Dudelange eerste Luxemburgse club in Europa

30 augustus 2018, 21:43

FC Basel is uitgeschakeld in Europa. De club van Ricky van Wolfswinkel (op archiefbeeld) verloor donderdag op Cyprus van Apollon Limassol (1-0) en speelt niet in de groepsfase van de Europa League. Een knappe stunt van de Cyprioten, maar bijzonderder is de prestatie van F91 Dudelange. Voor het eerst speelt een Luxemburgse club in de hoofdfase van een Europees clubtoernooi.

Apollon Limassol - FC Basel 1-0

Basel speelde in het heenduel al met vuur. Dankzij Van Wolswinkel wonnen de Zwitsers nog met 3-2. Maar die uitdoelpunten van Limassol bleken in de return funest. Charis Kyriakou maakte vroeg in de tweede helft het enige doelpunt. In het vervolg wist Basel geen verlenging uit het vuur te slepen. Ook Van Wolfswinkel kon niet helpen en is de bedwinger van Vitesse nu al uitgeschakeld.

Cluj - F91 Dudelange 2-3

Dudelange maakte het sprookje compleet. Na de 2-0 van vorige week tegen Cluj stond het al op de rand van de Europa League. In Roemenië liet de veertienvoudig landskampioen er geen twijfel over bestaan. Dudelange greep in de tweede helft een 0-3 voorsprong en konden de Luxemburgers het feest vast gaan vieren. De tegendoelpunten in de laatste vijf minuten waren enkel voor de statistieken.

Bekijk hier alle andere uitslagen van de play-offs voor de Europa League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen