Willem II'er Heerkens blij met de komst van oud-Ajacied Anita

31 augustus 2018, 09:00

Willem II kreeg afgelopen week veel lof voor het vertoonde spel tegen Heracles Almelo. Ook de achterhoede verdiende een pluim, waarbij de medespelers aanvoerder Freerk Heerkens loofden. De 28-jarige achterhoedespeler is eindelijk een onbetwiste basiskracht: "Ik heb afscheid genomen van mijn rol als ideale twaalfde man." Ook is hij blij met de aanstaande komst van Vurnon Anita.

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. "Ik voel veel vertrouwen. Dat heb ik zelf afgedwongen, want ik heb in al die jaren nooit gekke dingen gedaan. Als er elf Freek Heerkens en op het veld zouden staan, eindigde elke wedstrijd in 0-0." Toch maakt hij met zijn achterhoede, waarin hij de enige echte centrale verdediger is – omdat Fernando Lewis ook in het centrum staat – indruk.

En die van origine rechtshalf was blij met Heerkens naast zich. "Als Lewis zich nog beter positioneert, hoeft hij geen slidings meer te maken. Daarin probeer ik hem te sturen", aldus Heerkens, die met Willem II slechts één tegentreffer hoefde te incasseren tot dusver in de Eredivisie. Net zo weinig als Ajax en AZ. "Wij zijn in staat met onze manier van voetballen tegenstanders ver bij het doel weg te houden."

Bovendien krijgen ze in Tilburg versterking van oud-Ajacied Anita: de officiële aankondiging van de transfer, is slechts een kwestie van tijd. "Dat Anita bij ons zou komen voetballen had ik niet verwacht. Willem II heeft kennelijk een heel overtuigend verhaal zodat dat soort spelers perspectief zien. Je ziet dat veel nieuwe spelers voltreffers zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen