Luis Enrique laat Alba en Koke buiten selectie van Spanje

6 september 2018, 12:32

Luis Enrique heeft zijn eerste selectie van Spanje bekendgemaakt. Meest opvallende afwezigen zijn Jordi Alba (FC Barcelona) en Koke (Atlético Madrid). In de komende interlandperiode speelt Spanje in de Nations League tegen Engeland en Kroatië.

Voor Spanje breekt een nieuw tijdperk aan na het mislukte WK onder interim-bondscoach Fernando Hierro. Hij kwam deze zomer plots voor de groep te staan, omdat Julen Lopetegui daags voor het wereldkampioenschap werd ontslagen. Lopetegui had voor Real Madrid getekend en dat werd hem niet in dank afgenomen. Na het toernooi in Rusland stelde de Spaanse bond Enrique aan als nieuwe bondscoach.

Enrique wist dat hij verder moest zonder Gerard Pique en Andres Iniesta. Zij beëindigden deze zomer hun interlandcarrière. In zijn eerste selectie keren Alvaro Morata, Marcos Alonso en Kepa Arrizabalaga (allen Chelsea) terug bij La Roja. Doelman Pau Lopez (Real Betis), verdediger Diego Llorente (Real Sociedad), vleugelverdediger Jose Luis Gaya (Valencia) en middenvelder Dani Ceballos (Real Madrid) zijn de verrassingen in de selectie.

De volledige selectie van Spanje

Keepers: De Gea, Kepa, Pau Lopez

Verdedigers: Carvajal, Azpilicueta, Albiol, Nacho, Ramos, Llorente, Inigo Martinez, Alonso, Gaya

Middenvelders: Busquets, Sergi Roberto, Rodri, Saul, Thiago, Ceballos, Isco

Aanvallers: Asensio, Morata, Costa, Suso, Rodrigo

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen