Ongelukkig huwelijk tussen NAC en Birighitti ten einde

31 augustus 2018, 18:58

NAC Breda is definitief verlost van Mark Birighitti. De Brabanders melden op Deadline Day dat het contract van de 27-jarige keeper ontbonden is. De club nam de doelverdediger vorig jaar over van Manchester City, maar bij NAC wist hij niet te imponeren.

De doelman keepte in totaal zestien competitiewedstrijden voor NAC Breda. Dit seizoen stond hij een keer onder de lat, op bezoek bij AZ. Daar maakte de Australische goalie een blunder, die bijdroeg aan de 5-0 oorwassing op de eerste speeldag. NAC kan de keeper nu lozen omdat Theo Zwarthoed en Benjamin van Leer zijn aangetrokken. "Helaas is de periode van Mark bij NAC niet geworden waarop we van te voren met elkaar hadden ingezet. Door de komst van twee nieuwe keepers is het perspectief op speelminuten voor Mark aanzienlijk verkleind", zegt technisch directeur Hans Smulders. "De afgelopen periode hebben we hier gesprekken over gevoerd en besloten dat een contractontbinding het beste is voor beide partijen."

Ook Birighitti zelf licht zijn vertrek toe op de clubwebsite. "Ondanks dat ik meer van mijn tijd in Breda had verwacht, houd ik ook goede herinneringen over aan NAC. De overwinning in De Kuip tegen Feyenoord en de ontlading die daarna los kwam is iets dat ik bijvoorbeeld niet snel meer ga vergeten. Ik wil de hele club, mijn teamgenoten en de supporters bedanken voor alle ervaringen die ik op heb kunnen doen. Het is voor mij nu zaak om weer vooruit te kijken en vol goede moed mijn nieuwe avontuur aan te gaan."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen