Slutsky heeft het naar zijn zin: "Linssen een soort lilliputter"

31 augustus 2018, 20:41

De eerste Nederlandse weken van Leonid Slutsky zijn achter de rug en de Rus heeft het goed naar zijn zin bij Vitesse. Ook de Nederlandse cultuur bevalt hem vooralsnog uitstekend, zo laat hij weten in een vraaggesprek met Omroep Gelderland.

Slutsky rekent hardhandig af met de clichés die Nederlanders hebben over Russen. "Men denkt dat alle Russen heel veel wodka drinken, dat is een stereotype. Dat doe ik niet. Maar dat is net zo als dat alle Nederlanders heel lang zouden zijn. Toen zag ik mijn speler Bryan Linssen, een soort liliputter", lacht hij.

De Nederlandse cultuur blijkt uitstekend bij de coach te passen. "Iedereen is heel vriendelijk hier en helpt mij. Ik vind het prachtig om hier in en rond Arnhem te fietsen met al die parken. En ik ben al in de dierentuin geweest en in het Openlucht Museum. En qua voetbal is het hier ook anders. Nederland heeft een geweldige historie en het gaat hier ook om aantrekkelijk voetbal. In Rusland gaat het meer om resultaat. Het is echt oorlog. Je wint of je gaat dood. En hier vinden ze 5-4 beter dan 1-0. Maar ik dacht: als Dick Advocaat en Guus Hiddink in Rusland kunnen werken, waarom kan ik dan niet in Arnhem trainer worden?"

Zondag staat de coach met zijn ploeg tegenover Ajax.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen