Ziyech over 'nummer tien-affaire': "Kan Dusan niks kwalijk nemen"

1 september 2018, 09:15

Hakim Ziyech is tot dusver bezig aan een uitstekend seizoen bij Ajax en had een groot aandeel in het bereiken van de groepsfase van de Champions League. De aanvallende middenvelder kreeg echter ook al snel een knauw in dit seizoen, aangezien hij zijn geliefde nummer tien moest inleveren bij Dusan Tadic. De Marokkaan verwijt de Ajax-leiding met name de manier waarop het is gegaan.

In gesprek met De Telegraaf spreekt Ziyech zich uit over de kwestie. "Het is voor mij puur de manier waarop het is gegaan. Hoe het naar mij is gecommuniceerd. Daar was ik het niet mee eens", zegt de 25-jarige middenvelder. Hij heeft het inmiddels een plekje gegeven. "Ik ben professioneel genoeg om mijn taak uit te voeren en ik heb al weken laten zien dat het geen enkele invloed op me heeft. En dat zal ik het hele seizoen nog laten zien.''

Dat Tadic nu nummer tien heeft, vindt hij niet de schuld van de Serviër. "Ik kan Dusan niks kwalijk nemen. We hebben er samen niet eens over gesproken. Ik hoef er ook niet met hem over te praten. De club heeft hem een belofte gedaan en dan moeten ze die nakomen. Zo simpel is het."

Overigens geeft Ziyech aan dat hij een uitstekende klik heeft met Tadic. Beide spelers voelen elkaar feilloos aan. "Onze relatie is ook hartstikke goed. Ik kende hem al een beetje vanuit Twente. Toen ik kwam, vertrok hij daar. Maar ik heb hem daar een paar keer ontmoet. Bij Ajax heb ik een klik met hem. We hoeven elkaar maar aan te kijken in het veld om te weten wat de ander doet. Dat heb ik niet heel vaak met spelers."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen