Sneijder vindt Van Gaal 'geniale gek': "Kreeg waas voor m'n ogen"

1 september 2018, 10:28

Wesley Sneijder maakt zich op voor zijn afscheidsinterland voor Oranje en dus is het voor de 34-jarige spelmaker tijd om terug te blikken op zijn rijke periode bij het Nederlands elftal. In gesprek met De Telegraaf geeft de middenvelder aan dat zijn relatie met Louis van Gaal het minst was.

Met die bondscoach klikte Sneijder het minst gedurende zijn interlandcarrière. "Met Louis had ik een puur zakelijke relatie", vertelt Sneijder. "Hij is een geniale gek. Dat is echt de juiste benaming. Zijn aanpak heeft in 2014 gewerkt. Daarvoor verdient hij niet alle credits, want als assistent was Blind ook heel belangrijk met besprekingen en analyses van de tegenstanders. De combinatie Van Gaal/Blind was de juiste voor die groep op dat moment."

De spanning liep soms zo hoog op tussen Sneijder en Van Gaal, dat een fysieke confrontatie niet uitgesloten was. "Daar zat ik vrij dichtbij, ja. Het was in de aanloop naar de Azië-trip in juni 2013. De wijze waarop hij destijds mijn aanvoerdersband afnam, vind ik nog steeds schandalig. Hij zette me neer alsof ik tussen twee wedstrijden door aan het feesten was. In werkelijkheid zat ik op een verjaardag waar mijn oma ook was. Natuurlijk zat ik in een moeilijke periode. En ik wist dat ik niet fit was. Toch wilde ik mezelf bewijzen, gaf ik honderd procent en daardoor maakte ik mezelf op dat moment kapot. Daarom had ik iets meer respect en begrip verwacht."

Sneijder vond dat Van Gaal het anders had moeten oplossen. "Hij had me gewoon even de tijd en ruimte moeten geven om weer topfit te worden. Nu serveerde hij me respectloos af. En je kent me, dan krijg ik een waas voor mijn ogen en wil ik het – zoals op straat – op een andere manier oplossen. Gelukkig heb ik tot tien geteld en de motivatie uit mezelf kunnen oproepen."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen