Transferweekje: deze Eredivisie-sterren verkasten verrassend niet

1 september 2018, 12:01   Bijgewerkt: 2 september 2018, 08:58

De transferperiode zit er definitief in alle landen op: de Deadline Day bracht wederom bijzonder veel transfers. Ook in Nederland was het op Deadline Day nog behoorlijk druk. Toch zijn er ook voldoende Eredivisie-spelers van wie een transfer aannemelijk leek, maar die niet vertrokken. Onze wekelijkse rubriek Transferweekje gaat ditmaal juist over de potentiële transfers die níet rondkwamen.

Hakim Ziyech

{image[328147][right-half][]}Bovenaan deze lijst prijkt de naam van Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder van Ajax was vorig seizoen duidelijk: hij moest en zou deze zomer vertrekken bij Ajax. Naarmate de transferperiode vorderde, werd een langer verblijf in Amsterdam echter steeds realistischer. Hij werd nog even in verband gebracht met AS Roma, maar dat kwam niet van de grond. "Als het moet gebeuren, gebeurt het. Komt het niet, dan kan ik me er ook niet mee bezighouden. Mustapha (Nakhli, zijn boezemvriend en zaakwaarnemer, red.) houdt dat ver bij me vandaan. Als alles concreet is en als het contract klaarligt, dan hoor ik het wel", zei hij tegen De Telegraaf. In plaats van een transfer tekent Ziyech een dezer dagen een nieuw contract bij Ajax. De club beloont hem met een nieuwe verbintenis en plaatst hem in dezelfde salarisschaal als Dusan Tadic en Daley Blind.

Fran Sol

Een andere smaakmaker van het afgelopen seizoen was Fran Sol. De 26-jarige Spanjaard scoorde vorig jaar maar liefst zestien keer en leek daardoor een interessante speler voor veel clubs. Willem II slaagde er echter in om hem in Tilburg te houden. Hij werd even in verband gebracht met Feyenoord en ook Sporting Portugal werd genoemd, maar het bleef bij geruchten. Fans van Willem II begonnen er daardoor steeds meer in te geloven dat de goaltjesdief bij de club zou blijven en op Deadline Day kwam het verlossende bericht. 2,5 uur voor het verstrijken van de transferdeadline bracht Willem II het bericht 'He stays!' de wereld in via Twitter.

Bart Ramselaar

{image[328451][left-half][]}De trainerswissel bij PSV heeft Bart Ramselaar geen goed gedaan. Vorig voetbaljaar kwam hij nog tot 31 Eredivisie-optredens, maar onder Mark van Bommel heeft de speler van Jong Oranje een bijrol. "Ik heb aangegeven dat ik meer wil spelen. Ze begrijpen het wel, maar het is lastig. Natuurlijk ben ik blij dat ik voor PSV kan spelen. Echter wil ik wel meer voetballen", zei hij na de 3-0 zege op BATE Borisov. Een transfer kwam vervolgens niet meer van de grond, waardoor de spelmaker zal moeten vechten voor zijn plek.

Thomas Bruns

Het seizoen begon al moeizaam voor Thomas Bruns en zijn situatie werd er nog moeilijker op toen Vitesse op 21 augustus de komst van Martin Ødegaard aankondigde. Daardoor is Bruns in Arnhem de derde in het rijtje van aanvallende middenvelders, achter Matus Bero en Ødegaard. Reden voor de middenvelder om te denken aan een transfer. "Helaas gaat het soms zo in voetbal", sprak hij. "Persoonlijk wil ik vooral spelen en het plezier in voetbal terugvinden. Dat kan in Nederland zijn, maar ook daarbuiten. Ik hou alle opties open." FC Groningen was in de slotfase van de transfermarkt in de race voor Bruns, maar kreeg de deal niet rond. Bruns is dus nog altijd speler van Vitesse.

Jeroen Zoet

{image[327863][right-half][]}PSV-keeper Jeroen Zoet was duidelijk: of een toptransfer, of géén transfer. Het werd het laatste. De doelman achtte zich rijp voor de overstap naar een buitenlandse club, maar zag een ideale werkgever niet voorbij komen. Reden voor hem om al in juli zijn contract te verlengen in Eindhoven. "Ik vind mezelf te goed om ergens heen te gaan waar ik niet zou spelen", lichtte de international toe. "Ik koester enorm wat ik hier heb."

Luuk de Jong

De situatie van Luuk de Jong is vergelijkbaar met die van ploeggenoot Zoet. De spits van PSV was het afgelopen seizoen twee keer dichtbij een transfer. Girondins Bordeaux en Club América werden beide concreet, maar kregen de handtekening van De Jong niet in het bezit. Hij koos verrassend voor een langer verblijf in Eindhoven, dat hij bezegelde met een nieuw contract in juli. "Iedereen weet dat ik openstond voor alles", legde de spits uit. "Zeker ook voor PSV, want ik heb het hier geweldig naar mijn zin. De plannen van de nieuwe trainer en het beeld dat John de Jong me vanuit de club heeft geschetst, spreken me aan." De Jong is het seizoen goed begonnen met PSV en zal vooralsnog geen spijt hebben van zijn keuze.

Brandley Kuwas

{image[327463][left-half][]}Hij wilde afgelopen zomer per se vertrekken, maar staat nog steeds onder contract bij Heracles Almelo: Brandley Kuwas. De aanvaller dacht dat zijn club wel zou meewerken aan een overstap vanwege zijn tot 2019 lopende verbintenis, maar kwam bedrogen uit. Kuwas schrok van de 'exceptionele' vraagprijs die zijn club vroeg aan geïnteresseerde partijen. "Dat zag ik niet aankomen", reageerde de 25-jarige aanvaller. De speler wilde best de stap naar de subtop van Nederland maken. "Het kan niet, want die betalen niet zo veel geld, alleen de top kan dat. De bedragen in het voetbal veranderen ook, kijk maar naar de transferbedragen, die zijn extreem hoog. Ik heb er ook respect voor, maar voor mezelf zou ik die stap graag maken. Het is wat dat betreft geven en nemen", zei Kuwas. Heracles hield echt de poot stijf en Kuwas speelt in ieder geval nog tot de winterstop in het Polman Stadion.

Younes Namli

Na een goed seizoen bij PEC Zwolle leek Younes Namli rijp voor de volgende stap. De 23-jarige aanvaller werd in verband gebracht met een transfer naar Genoa. Beide partijen waren in gesprek om het tot 2020 lopende contract van de Deen af te kopen, maar kwamen niet tot een akkoord. Volgens diverse media vroeg PEC de 'hoofdprijs' voor de balkunstenaar. De vraagprijs was in ieder geval te gortig voor Genoa, dat afhaakte.

Tonny Vilhena

{image[323844][right-half][]}Tonny Vilhena is begonnen aan zijn zevende seizoen als basisspeler van Feyenoord en de international had deze zomer een transfer kunnen maken. Volgens Voetbal International waren drie clubs geïnteresseerd in de middenvelder. Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen informeerden in Rotterdam, net als Chelsea. Laatstgenoemde club had hem op de korrel als eventuele vervanger van N'Golo Kanté. Concreet is de interesse echter niet geworden, waardoor de 23-jarige steunpilaar nog altijd in De Kuip speelt.

Door: Remco Jacobi

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen