Liverpool behoudt ondanks blunder Alisson perfecte score

1 september 2018, 15:23

Na vier duels heeft Liverpool nog altijd de maximale score in de Premier League te pakken. Zaterdagmiddag won het team van Jürgen Klopp met 1-2 bij Leicester City, waardoor de ploeg nu op twaalf punten staat. De zege kwam nog even in gevaar door een blunder van Alisson Becker.

Liverpool won de eerste drie Premier League-duels overtuigend en kreeg zelfs geen goal tegen. Ook tegen Leicester was de start uitstekend. Al vroeg kreeg Mohamed Salah een enorme kans, maar de sterspeler schoot naast nadat hij uit de rebound de bal voor zijn voeten had gekregen. Niet lang daarna was het alsnog prijs voor The Reds. Na goed doorzetten van linksback Andrew Robertson belandde de bal voor de voeten van Sadio Mané, die eenvoudig zijn vierde van het seizoen tegen de touwen werkte.

Leicester kwam vervolgens beter in de wedstrijd en zette Liverpool behoorlijk onder druk. Toch verdubbelde de topploeg de marge nog voor rust. Roberto Firmino stond in de 45ste minuut vrij bij een corner en kopte de 0-2 in het doel. Dat zal een bevrijding zijn voor de spits, aangezien het zijn eerste treffer van het seizoen is.

Het leek er daardoor op dat Liverpool een gemakkelijke tweede helft zou beleven, maar niets bleek minder waar. Dat was te danken aan keeper Alisson Becker. De duurste keeper ooit ging in de 63ste minuut compleet de mist in. Na een terugspeelbal gooide Alisson de trukendoos open, waarna Rachid Ghezzal kon scoren: 1-2. Het betekende de eerste tegentreffer van Liverpool in de Premier League.

Liverpool beleefde daardoor nog een zware slotfase, maar hield stand. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die allebei negentig minuten speelden, blijven daardoor op titelkoers in de Premier League.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!