Heerenveen schiet zichzelf in voet en verliest punten in Venlo

1 september 2018, 20:22   Bijgewerkt: 1 september 2018, 22:00

VVV en Heerenveen hebben zaterdagavond in Venlo de punten moeten delen. Dat mocht vooral Heerenveen zich aanrekenen, want de Friezen waren ruim een uur lang de bovenliggende partij. De bezoekers kwamen ook op voorsprong via Sam Lammers, maar konden vervolgens niet doordrukken en kregen twintig minuten voor tijd het deksel op hun neus toen Patrick Joosten de gelijkmaker binnen schoot. VVV probeerde met opportunistisch spel in de slotfase nog een zege te bewerkstelligen, maar dat lukte niet: 1-1.

Het duurde vreselijk lang voor de wedstrijd enigszins lost wist te branden. Heerenveen was zonder twijfel de bovenliggende partij, maar kon VVV in aanvallend opzicht behoudens een verrassende vrije trap van Yuki Kobayashi niet echt in de problemen brengen. De thuisploeg, die het seizoen toch aardig begonnen was, worstelde ondertussen vooral met zichzelf. Het was PSV-huurling Lammers die Heerenveen na een half uur voetballen dan ook op voorsprong zette. De spits werd van achteruit wat ongelukkig aangespeeld, maar controleerde de bal uitstekend en draaide zichzelf goed vrij. Vervolgens passeerde hij Lars Unnerstall in de verre hoek, daarmee zijn eerste Friese goal in de boeken zettend. {image[328488][right-half][]}

De openingstreffer leek de wedstrijd even open te breken, maar Heerenveen drukte niet door en VVV bleef bijzonder matig spelen, waardoor 0-1 de ruststand werd.

De tweede helft was lange tijd een kopie van de eerste, met een lamlendig VVV en een Heerenveen dat steeds de bal had maar niet wist door te drukken. Daarmee trad zo'n twintig minuten een oude voetbalwet in werking, die aantoonde dat wanneer je zelf niet scoort hij aan de andere kant wél valt. Joosten, enkele dagen geleden op huurbasis overgekomen van FC Utrecht en na de rust in de ploeg gekomen bij VVV, kreeg de bal voor zijn voeten en verschalkte Warner Hahn. De Heerenveen-doelman zag er daar niet al te goed uit, want die bal leek houdbaar. Evenwel stond het met nog twintig minuten te gaan weer gelijk en dus kon VVV met opportunistisch spel zowaar nog aanspraak maken op de zege.

Dat leek zowaar te gaan lukken, want met het inbrengen van Tony Susic kregen de Venlonaren behoorlijk wat kleur op de wangen. Heerenveen wankelde en moest gaan oppassen dat het niet met lege handen naar huis ging, maar zo ver kwam het niet. VVV was er enkele malen dicht bij, maar Jonathan Opoku en Susic konden de ommekeer niet competeren, waardoor 1-1 de eindstand werd.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6.5; Moreno Rutten 5.5 (88. Christiaan Kum -), Jerold Promes 5.5, Nils Röseler 6, Roel Janssen 6; Peter van Ooijen 5.5 (71. Tony Susic -), Danny Post 5.5, Ralf Seuntjens 5; Jay-Roy Grot 5.5, Jonathan Opoku 6, Martin Samuelsen 5 (46. Patrick Joosten 7)

SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Sherel Floranus 5.5, Daniel Høegh 6.5, Dave Bulthuis 5.5, Kik Pierie 6.5; Morten Thorsby 6, Ben Rienstra 6.5, Yuki Kobayashi 7; Arber Zeneli 4.5 (88. Jordy Bruijn -), Sam Lammers 6.5, Michel Vlap 6 (46. Mitchell van Bergen -)

Man of the Match: Patrick Joosten

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!