Matige pot levert Fortuna en FC Utrecht punt op

1 september 2018 – Fortuna Sittard en FC Utrecht hebben zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. In een wedstrijd die lange tijd geen hoog niveau haalde was Utrecht de bovenliggende partij maar knokte Fortuna zich na een achterstand knap terug. Urby Emanuelson opende de score, waarna Andrija Novakovich de score gelijk trok. De Amerikaanse spits had ook nog de winnende kunnen maken, maar raakte de paal: 1-1.

Matige pot levert Fortuna en FC Utrecht punt op

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De eerste helft van de wedstrijd kende nauwelijks hoogtepunten. Fortuna begon het duel nog wel aardig, het kreeg in de openingsfase ook enkele kleine kansjes via Novakovich, maar moest het initiatief al snel aan FC Utrecht laten. De bezoekers hadden over de gehele eerste helft gezien ruim zestig procent balbezit, maar wisten daarmee nauwelijks een uitgespeelde kans te creëren. Urby Emanuelson was er met een schot van afstand nog enigszins dichtbij, maar ook hij kon het duel niet openbreken. 


Zo eindigde de eerste helft dus zoals hij begon en moesten beide ploegen na rust het recept tot success zien te ontwikkelen. Joris van Overeem haalde als eerste de trekker over na een uitstekende steekpass van Emanuelson, maar hij werd in buitenspelpositie aangespeeld waardoor dat feest geen doorgang vond. De wedstrijd bleef zodoende ook na rust lange tijd op slot, maar het was Emanuelson die na ruim een uur voetballen de ban brak. Hij stond op de goede plek na een lage voorzet vanaf links en schoot de bal onberispelijk in het dak van het doel. Het was zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 2010 en FC Utrecht stond op voorsprong. Dat mocht gezien het spelbeeld verdiend genoemd worden, maar de openingstreffer bleek eveneens de wekker die Fortuna nodig had.

Nog geen tien minuten na de 1-0 trok de thuisploeg de stand namelijk alweer gelijk. Nadat beide ploegen aan het wisselen waren geslagen was het een kwartier voor tijd Novakovich die dan toch zijn waarde bewees. Na slap uitverdedigen van Willem Janssen was het de Servisch-Amerikaanse spits die op de goede plek stond en David Jensen wist te verschalken: 1-1.


De gelijke stand leidde een opportunistische slotfase in, waarin beide ploegen aan het langste eind hadden kunnen trekken. Fortuna was daar het dichtst bij, toen Novakovich de bal over Jensen heen kopte maar het leer op de paal zag belanden. Utrecht kon dus opgelucht ademhalen, maar over het gehele duel gezien konden de bezoekers met de 1-1 uitslag onmogelijk tevreden zijn.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6.5; Alessandro Ciranni 6, Branislav Ninaj 6.5 , Wessel Dammers 6.5, Kai Heerings (73. José Rodriguez -) 6, Marco Ospitalieri 6.5; Mark Diemers 6.5 (90. Lars Hutten -), Ahmed El Messaoudi 5 (73. Amadou Ciss -), Jorrit Smeets 5.5; Lisandro Semedo 5, Andrija Novakovich 7

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 6.5, Willem Janssen 5.5, Timo Letschert 5.5 (73. Emil Bergström -), Leon Guwara 6; Joris van Overeem 6.5, Simon Gustafson 5 (84. Simon Makienok -), Urby Emanuelson 7, Nicolas Gavory 6; Sander van de Streek 6.5, Gyrano Kerk 5 (63. Ousmane Tannane 6)

Man of the Match: Andrija Novakovich
*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Reacties

Eredivisie

gerelateerd