Linssen gretig: "Bij winst op Ajax zitten we er weer bij"

2 september 2018, 10:53

Vitesse heeft een loodzwaar programma in de Eredivisie en speelde de laatste twee competitieduels gelijk. Het wordt weer tijd voor een driepunter, beseft Bryan Linssen. De buitenspeler van de Arnhemmers hoopt dat zijn ploeg het zondag tegen Ajax kan omdraaien.

Vitesse won van FC Groningen en speelde daarna gelijk tegen sc Heerenveen en AZ. "We hebben op papier misschien wel het moeilijkste openingsprogramma", beseft Linssen in Voetbal International. "Maar pakken we een goed resultaat tegen Ajax, dan zitten we er meteen bij."

Wint Vitesse van Ajax, dan kent de ploeg een prima seizoensstart. "Dan zijn we goed weg en wordt het zaak wat minder wisselvallig te worden. Maar ja, vorig jaar verloren we punten tegen de vreemdste en kleinste ploegen. Speelden we in één week twee keer in Amsterdam; verloren we eerst als bekerhouder van de amateurs van Swift en wonnen we een paar dagen later in De Arena. Maar ja, je ziet het dit seizoen toch ook bij Ajax. Gelijkspelen tegen Heracles, ontsnappen bij VVV en dan in de Champions League winnen van Standard Luik en Dinamo Kiev. PSV wint twee keer in de laatste minuut."

Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn rond Vitesse, wil Linssen niet teveel verwachten. "Wij moeten dan ook niet over een titel praten. Dat lukt eens in de zoveel tijd FC Twente of AZ een keer, maar dat zijn de uitzonderingen. Officieel is de doelstelling hier via de play-offs Europa in, geloof ik, maar in de spelersgroep hebben we uitgesproken dat we veel meer willen. Wij staan op het veld, wij weten wat we kunnen. Dan moet je niet bang zijn dat uit te spreken."

Vitesse tegen Ajax begint zondag om 14.30 uur.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen