Coutinho levert contract in bij NEC en stopt als profspeler

2 september 2018, 11:54   Bijgewerkt: 2 september 2018, 14:12

Opmerkelijk nieuws uit Nijmegen. Gino Coutinho tekende deze zomer een contract bij NEC, maar zal niet meer te bewonderen zijn in De Goffert. De 36-jarige keeper heeft zijn contract ingeleverd omdat hij niet verder wil als profvoetballer. Dat meldt NEC via de officiële kanalen.

NEC schrijft dat de ervaren doelman zich 'niet meer met hart en ziel kon inzetten voor zijn vak'. Uiteraard vervelend nieuws voor NEC, dat de beslissing echter sportief opvat. "Uiteraard is het voor ons als club ontzettend jammer en balen dat dit gebeurt, maar in dit geval gaat het belang van de mens Gino Coutinho boven het belang van de club NEC. We hebben goede en emotionele gesprekken met Gino gevoerd over zijn gevoelens en zijn overwegingen die hij had bij het maken van deze keuze", legt directeur Remco Oversier uit.

De ervaren doelman ging vanzelfsprekend niet over een nacht ijs, legt de beleidsbepaler uit. "Het is een moedige keuze, omdat hij richting ons en zichzelf hard en eerlijk heeft moeten zijn en een beslissing heeft genomen wat niet alleen hem, maar ook de club ten goede komt. Dit besluit is uiteraard niet van de ene op de andere dag genomen. We hebben Gino de afgelopen dagen nog de tijd gegeven om er goed over na te denken en hij heeft uiteindelijk de knoop definitief doorgehakt. Wij wensen Gino heel veel succes in de toekomst."

De keeper stond tijdens de eerste twee duels van dit seizoen onder de lat bij NEC.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen