De Jong ontevreden over nieuwe remise van FC Utrecht

2 september 2018, 12:57

FC Utrecht laat de afgelopen weken wat verstek gaan. Vorige week werd er thuis tegen VVV-Venlo met 1-1 gelijkgespeeld en ook zaterdag wist het team niet te winnen. Uit bij Fortuna Sittard werd er afgefloten bij een 1-1 stand, tot ongenoegen van Jean-Paul de Jong.

De hoofdcoach doet zijn verhaal op de website van Utrecht. Hij vond zijn ploeg aan de bal ondermaats. "Ik heb een Utrecht gezien dat de eerste helft wat slordigheden had", zegt De Jong. "Er gingen veel technische handelingen niet goed. Dat had veel te maken met de formatie waarin we stonden. Ik vond dat we daarin bij balverlies te open stonden waardoor we mogelijkheden gaven aan Fortuna Sittard om daar snel uit te komen."

Het lukte Utrecht nauwelijks om goede kansen te creëren. "Op de momenten waarin we er wel goed doorkwamen was of de eindpass net niet goed of het schot werd geblokt. Het zat er niet in om tot grote kansen te komen of doelpunten te maken in de eerste helft. In de tweede helft heb ik een beduidend beter FC Utrecht gezien waarin we aan bal wat meer controle hadden en daardoor ook wat meer naar voren kwamen. Dan kom je uiteindelijk op 0-1 door een fantastische aanval over links die goed wordt afgemaakt met een terugtrekbal."

Dat het vervolgens toch misging, vindt De Jong vervelend. "Dan is het zuur dat we weer vanuit een spelhervatting Fortuna terug laten komen in de wedstrijd. Het is een teleurstellend resultaat. Wij waren hier naartoe gekomen voor drie punten." 

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen