Heracles herstelt zich na oorwassing en klopt AZ

2 september 2018, 16:42   Bijgewerkt: 2 september 2018, 16:59

Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag goed herpakt na de 5-0 nederlaag tegen Willem II van vorige week. In Almelo wonnen Heraclieden met 3-2 te van AZ. Heracles kwam vroeg op achterstand, maar herstelde zich snel. Mohammed Osman, Kristoffer Peterson en Lerin Duarte zorgden voor de treffers aan Almelose zijde. Spitsen Myron Boadu en Bjørn Johnsen maakten de doelpunten voor AZ.

Mats Seuntjens en Teun Koopmeiners probeerden het met schoten van afstand, maar het was keeper Janis Blaswich die eenvoudig kon redden. Na twintig minuten trok Heracles Almelo dan eindelijk uit haar schulp onder aanvoering van middenvelder Osman. Osman ontving de bal op het middenveld en schoot vervolgens kiezelhard raak in de kruising. Keeper Marco Bizot dook nog wel richting de hoek, maar was kansloos.

AZ leek even van slag door deze gelijkmaker, waar Heracles juist alleen maar meer vertrouwen kreeg. Het was opnieuw Osman die met schoten van afstand probeerde. Bizot redde tot tweemaal toe zeer moeizaam. Even was er sprake van een eventuele handsbal in de zestien van Ron Vlaar. De VAR in Zeist bekeek het moment, maar zag er geen penalty in.

Een corner van Heracles bleef hangen in de zestien en de Zweed plaatste de bal met de binnenkant van de voet hoog in het doel. Heracles ging hierna op zoek naar de derde treffen. Na een uur spelen ging Duarte aan de wandel met de bal, vanaf de rechterkant trok hij naar binnen en schoot hij mooi raak in de verre hoek. AZ wasde gehele tweede helft de onderliggende partij, via invaller Johnsen kwam het vijf minuten voor tijd nog wel terug tot 3-2, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Wormuth kan trots zijn op de reactie van zijn ploeg na de oorwassing van vorige week. Het veldspel van AZ zal collega John van den Brom zorgen baren.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5; Wout Droste 7, Maximilian Rossmann 6,5, Robin Pröpper 7, Bart van Hintum 6,5; Mohammed Osman 8, Lerin Duarte 7,5 (86. Stephen Sena -) Alexander Merkel 7 (84. Yoell van Nieff - ); Kristoffer Peterson 8, Adrian Dalmau 6,5 (78. Silvester van der Meer - ), Brandley Kuwas 7,5.

AZ Alkmaar: Marco Bizot 7; Jonas Svensson 6,5, Pantelis Hatzidiakos 5, Ron Vlaar 5,5 (59. Albert Gudmundsson 6,5) Thomas Ouwejan 5,5; Teun Koopmeiners 6, Guus Til 6, Frederik Midtsjø 6; Mats Seuntjens 5 (46. Dorin Rotariu 6), Myron Boadu 6,5, Oussama Idrissi 6,5 (63. Bjørn Maars Johnsen 6,5)

Man of the match: Kristoffer Peterson

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen