Ten Hag ziet 'heel goed' Ajax: "Vitesse kwam er niet aan te pas"

2 september 2018, 17:19

Erik ten Hag kan niet anders dan tevreden zijn over Ajax, dat zondag uithaalde bij Vitesse (4-0). Dat zijn ploeg in de tweede helft flink verslapte, accepteert de trainer niet. "We gingen in de spaarstand, maar dat kost nog meer energie", aldus Ten Hag.

"We leden onnodig balverlies, en dan moet je elke keer schakelen", zegt de keuzeheer tegen FOX Sports. "Als je de bal in de ploeg houdt en blijft pressen, is voetballen veel makkelijker en kost dat minder energie. Een compliment voor hoe we de wedstrijd hebben aangenomen, maar dat moeten we doortrekken. We gaan daarmee aan de slag."

Dusan Tadic maakte zondagmiddag in het Gelredome al in de negentiende minuut de 0-3. "Ik vond ons heel goed spelen. We namen gelijk het heft in handen, met een paar geweldige goals. We hadden er nog wel een paar meer kunnen maken. Aan de bal waren we goed tussen de linies, er was diepgang, we creëerden kansen én scoorden. Vitesse kwam er niet aan te pas, en werd van het kastje naar de muur getikt. Veel viel vanmiddag in elkaar. Het was schitterend om te zien."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen