Lukaku helpt United aan zege en geeft Mourinho wat meer lucht

2 september 2018, 18:51

José Mourinho zit iets steviger in het zadel bij Manchester United. Dankzij twee doelpunten Romelu Lukaku won United zondagmiddag op bezoek bij Burnley (0-2). Na twee nederlagen op rij tegen Brighton & Hove Albion (3-2) en Tottenham Hotspur (0-3) was de zege broodnodig.

Op Turf Moor was het de eerste helft eenrichtingsverkeer. Burnley oogde vermoeid na de Europese uitschakeling van afgelopen donderdag tegen Olympiakos Piraeus. Daarnaast speelde Mourinho's ploeg beter dan in de voorgaande wedstrijden. Dat werd beloond met de treffers van Lukaku, die beide goals maakte in de eerste helft. In de 27ste minuut kopte de Belg een goede voorzet van Alexis Sanchez achter doelman Joe Hart. Bij zijn tweede reageerde hij attent op een bal die bleef hangen in de zestien van Burnley.

Lukaku verzuimde een hattrick te maken. Alleen op de keeper werkte hij de bal naast het doel. Ook collega Paul Pogba had moeten scoren. Maar zijn strafschop werd gestopt door Joe Hart. Hoewel de tweede competitiezege niet in gevaar kwam, eindigde het duel voor United in mineur. Marcus Rashford stond maar net in het veld, of hij werd met rood van het veld gestuurd. Scheidsrechter Jonathan Moss gaf de Engelsman rood voor een opstootje met Phil Bardsley en is hij over twee weken niet beschikbaar tegen Watford, dat maar blijft verrassen in de Premier League.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!