Dilrosun in eerste minuten direct belangrijk voor winnend Hertha

2 september 2018, 21:25

Het waren zijn eerste officiële minuten voor Hertha BSC en direct was Nederlander Javairo Dilrosun belangrijk. Als invaller voor de geblesseerde geraakte Karim Rekik bereidde de twintigjarige aanvaller de 0-1 voor in het uitduel met Schalke 04, die Hertha uiteindelijk met 0-2 won.

Dilrosun tekende deze zomer bij Hertha. Hij kwam transfervrij over van Manchester City. Dat trainer Pal Dardai serieus plannen heeft met Dilrosun bleek wel uit de voorbereiding, waarin hij veel speeltijd kreeg. Het jeugdexponent van de Ajax-opleiding mocht in Gelsenkirchen al na zes minuten invallen, omdat landgenoot Rekik een blessure kreeg. Het tekende de aanvallende intenties van Hertha.

Het was schrikken voor Hertha dat de bal niet veel later voor Schalke op de stip ging. Maar Daniel Caligiuri miste het buitenkansje. Aan de andere kant was het wel raak, mede dankzij het goed voorbereidende werk van de Dilrosun. Met een goede aanname omspeelde Dilrosun Weston McKennie en legde hij breed op Ondrej Duda: 0-1. De knappe zege werd in de slotfase van de wedstrijd een feit toen Duda voor zijn tweede tekende.

Dat betekent dat Hertha samen met VfL Wolfsburg en Bayern München aan kop gaat. De drie ploegen hebben na twee wedstrijden elk zes punten.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen