Bergwijn knokt voor Oranje: "Ga niet bij pakken neerzitten"

3 september 2018, 07:44

Steven Bergwijn hielp PSV afgelopen weekend aan een ruime overwinning op Willem II (6-1) en mag zich deze week melden in Zeist. Alleen niet voor het grote Nederlands elftal, maar 'slechts' voor Jong Oranje. Toch wil de aanvaller niet te lang stilstaan bij die teleurstelling en doorgaan waar hij mee bezig is, om zo in een later stadium zich wél bij de selectie van Koeman te mogen melden.

Mark van Bommel, de fans in het Philips Stadion en diverse analisten op de Nederlandse tv gaven aan het niet met Koeman eens te zijn om Bergwijn te passeren. Hoe was dat voor de aanvaller zelf? "Natuurlijk was dat een teleurstelling, want als voetballer ga je altijd voor het hoogst haalbare", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Het is zaak om op deze manier door te gaan bij PSV."

Onder Van Bommel presteert hij vooralsnog uitstekend dit seizoen: tegen Willem II scoorde de jonge buitenspeler (1,78 meter) zelfs met een kopbal. "Het is lang geleden dat ik met mijn hoofd heb gescoord. Ik krijg hier het vertrouwen van alles en iedereen. Ik ben blij dat het zijn vruchten afwerpt. Ik heb altijd gezegd: bij de één komt het sneller dan bij de ander. Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden. Mooi dat ik nu doelpunten kan maken en belangrijk kan zijn voor de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen