Alba weet niet waarom Luis Enrique hem niet opriep voor Spanje

3 september 2018, 10:18

Jordi Alba was een van de meest opvallende afwezige in de Spaanse selectie van Luis Enrique. De nieuwe bondscoach van Spanje liet zijn oude pupil uit de selectie en dat zorgde voor verbaasde gezichten in Catalonië. Ook bij de verdediger van FC Barcelona de vizelf. "Zijn keuze verbaast mij, want ik had het niet verwacht."

Dat vertelde hij na de 8-2 overwinning van de Catalanen van zondag, waarbij Alba een doelpunt maakte. "Ik weet echt niet waarom ik niet ben opgenomen. De beslissing ligt bij de coach en die moet ik respecteren. De keuze is namelijk niet aan mij", bleef de linksachter bescheiden. Toch was de beslissing bijzonder, aangezien Luis Enrique en Alba bij Barcelona niet per se in onmin leefden.

Zoals een zwaluw nog geen zomer maakt, maakt één sneeuwvlokje nog geen winter: Alba wil dan ook zeker niet opgeven. "Ik kan alleen maar hard blijven werken en goed blijven spelen, misschien dat ik dan terugkeer. Dat is mijn intentie en motivatie", aldus Alba, die zijn concurrenten ook goede spelers vindt.

"Marco Alonso (één interland) en Jose Luis Gaya (nog geen interlands) zullen het nationale team van Spanje vertegenwoordigen en dat zijn twee geweldige spelers", aldus Alba.

Lees ook: Luis Enrique laat Alba en Koke buiten selectie van Spanje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen