Wiegman zit bij laatste drie en kan prijs prolongeren

3 september 2018, 14:57

Sarina Wiegman kan haar titel 'Coach van het Jaar' mogelijk prolongeren. De coach van de Nederlandse vrouwen is, net als afgelopen jaar toen ze met die prijs aan de haal ging, genomineerd en ze zit bij de laatste drie overgebleven kanshebbers. De Fransman Reynald Pedros (Olympique Lyon) en de Japanse bondscoach Asako Takakura zijn haar concurrenten.

Pedros lijkt overigens de grote favoriet, omdat hij met Lyon – waar Shanice van de Sanden onder contract staat – de Champions League én Franse titel en beker won. Takakura won met de Japanse ploeg het Aziatische kampioenschap en kon zodoende ook een prijs bijschrijven. Wiegman heeft nog geen tastbare prijs gepakt afgelopen jaar, maar bleef in de WK-kwalificatiereeks wel ongeslagen.

Met de Leeuwinnen kan ze zich morgen (dinsdag) officieel plaatsten voor het WK in Frankrijk van 2019. Een punt is op bezoek in Noorwegen genoeg voor de eerste plaats in de poule, die rechtgeeft op deelname. De Best FIFA Football Awards worden op maandag 24 september uitgereikt in Londen.

Lees ook: The Best: Messi niet genomineerd

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen