Schöne trots op Ajax: "Krijgen bijna geen veldgoals tegen"

3 september 2018, 17:46   Bijgewerkt: 3 september 2018, 18:33

Bij Ajax is het zo nu en dan genieten op het veld en de tribunes. Dat vindt ook Lasse Schöne, die bezig is aan zijn zesde seizoen in Amsterdam. De ervaren Deen merkt dat het er allemaal beter op is geworden bij Ajax: "Het is heerlijk voetballen in deze ploeg."

Het zijn mooie dagen in de Johan Cruijff ArenA. Voor het eerst sinds jaren is Ajax weer actief in de Champions League en ook in de Eredivisie lijken de Amsterdammers ijzersterk. Afgelopen weekend werd angstgegner Vitesse eenvoudig opgerold: 0-4.

Het stemt de 32-jarige Lasse Schöne allemaal tevreden, zo blijkt uit een gesprek met Het Parool. "Het draait om kwaliteit, plezier en vertrouwen. Dat is er allemaal." Ook merkt Schöne dat de verdediging beter staat dan de vorige seizoenen. "We krijgen bijna geen veldgoals tegen. De organisatie klopt en de restverdediging is goed."

Volgens de Deens international tonen zijn medespelers door het goede spel meer bravoure. "Als een aanvaller weet dat zijn actie mag mislukken, omdat er goed wordt verdedigd door rest, geeft dat vertrouwen om die actie te maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen