Frenkie de Jong: "Barcelona is een gesloten boek op dit moment"

3 september 2018, 20:55

Rondom Frenkie de Jong was een hoop te doen tijdens het afgelopen transferwindow. De middenvelder van Ajax stond geregeld op de voorpagina's van Spaanse sportkranten vanwege interesse van FC Barcelona. De Nederlander, die voor het eerst opgeroepen is voor Oranje, is echter bij Ajax gebleven. "Dit seizoen zal ik hoogstwaarschijnlijk wel bij Ajax blijven."

De 21-jarige middenvelder mocht zich voor het eerst melden in Zeist om te trainen met het Nederlands Elftal. Dat doet hij als Ajacied, en niet als speler van Barcelona ondanks de vermeende Spaanse interesse. De Jong zelf is er niet rouwig om, vertelt hij tegenover de camera van Veronica Inside. "Barcelona is een gesloten boek op dit moment. Ik had voor mezelf wel redelijk snel duidelijk dat ik bij Ajax wilde blijven. Dus ik ben hartstikke blij dat ik nog bij Ajax speel."

De komende maanden speelt de middenvelder dus gewoon in de Johan Cruijff ArenA. Als we hem moeten geloven, maakt hij dit jaar gewoon in Amsterdam af. "Je kan het nooit uitsluiten, maar dit seizoen zal ik hoogstwaarschijnlijk wel bij Ajax blijven." Op dit moment is Oranje voor jongeling het meest belangrijk. Hij is vooral heel benieuwd. "Kijken hoe het niveau is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen