Slechte seizoensstart met FC Groningen gaat Buijs aan het hart

4 september 2018, 11:40

De slechte seizoensstart met FC Groningen gaat hoofdtrainer Danny Buijs enorm aan het hart. Met drie punten uit vier duels, onrust binnen de spelersgroep en kritische thuissupporters is de situatie allerminst rooskleurig te noemen. "Natuurlijk doet dit wat met me", verzekert de oefenmeester, die overigens niet in de slachtofferrol wil kruipen.

Dat vertelt hij in het Dagblad van het Noorden. "De verwachtingen zijn altijd hooggespannen bij FC Groningen. Dat geldt trouwens ook voor mij persoonlijk. Op dit moment liggen de ambities misschien wel iets te hoog. Puur kijkend naar de feiten, zijn wij op dit moment niet klaar om in het linkerrijtje te spelen. Gelukkig gaat een competitie niet over één, maar over tien maanden." 

Toch wordt de druk na de eerste Eredivisie-weken al meteen verhoogd op Buijs door de media. "Zij moeten analyseren, verslagen schrijven. Daar reageert het publiek op. Dat begint met bepaalde verwachtingen aan het seizoen, hoopt op mooie dingen en dan komt het er niet uit. Ook binnen de club reageren spelers en stafleden. Het komt van alle kanten op dit moment."

De oefenmeester voelt zich overigens absoluut geen slachtoffer, maar eerder verantwoordelijk. "Ik loop rond met een ongelooflijk rotgevoel", verzekert hij. "Ik wil niets liever dan de fans belonen met mooi voetbal, met goede resultaten. Ik zou het zo graag anders zien. Daar baal ik gewoon van. Ik ben zelf natuurlijk ook onervaren, moet een modus zien te vinden in hoe ik hiermee omga. Op dit moment kan ik het moeilijk van me afzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen