Koch wijt verdedigend zwak NAC Breda niet aan keeperskwestie

4 september 2018, 14:12

NAC Breda oogt vooralsnog bijzonder kwetsbaar achterin, toch wil aanvoerder Menno Koch het feit dat er al vier verschillende doelverdedigers speelden in Breda, niet als excuus opvoeren. "Met de keepers is het natuurlijk niet optimaal geweest, maar ik zou niet willen zeggen dat het veel invloed heeft gehad op ons als centrale duo", vertelt hij.

In gesprek met BN/De Stem gaat de verdediger in op de seizoensstart van NAC Breda, dat met elf tegendoelpunten het vaakst een goal moest incasseren in de Eredivisie. "We hebben een paar moeilijke wedstrijden gehad. Met z'n allen moeten we meer laten zien", vindt Koch. Zijn collega-verdediger Karol Mets krijgt veel kritiek over zich heen en dat is niet terecht vindt zijn maatje.

"Het belangrijkste is stabiliteit. Dat het gevoel ontstaat: hier gaat niks doorheen. Verdedigers hoeven nooit een acht of een negen te spelen, maar wel altijd een zesje. Als het achterin stabiel is, heeft dat zijn uitwerking op het team en kom je een wedstrijd door", aldus Koch.

Ondanks de zwakke start kan NAC Breda ook zomaar weer de weg omhoog inzetten. Met Fortuna Sittard en VVV-Venlo wacht de ploeg van Mitchell van der Gaag na de interlandperiode namelijk belangrijke weken tegen de concurrentie. Momenteel staan de Brabanders op de zeventiende plaats na vier duels met drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen