Willem II-keeper Branderhorst helemaal klaar voor zijn rentree

4 september 2018 – Mattijs Branderhorst is weer helemaal fit bevonden bij Willem II. De keeper maakte maandag zijn derde wedstrijd volledig pijnvrij vol bij de reserves en dus is hij beschibaar voor trainer Adrie Koster. "Wat mij betreft ben ik klaar voor een rentree", stelt hij opgelucht.

Willem II-keeper Branderhorst helemaal klaar voor zijn rentree

Eerder had hij nog de hoop om aan het begin van dit Eredivisie-seizoen klaar te zijn voor zijn rentree bij Willem II nadat hij kampte met een zware bovenbeenblessure, maar dat bleek onhaalbaar. De goalie wilde geen onverantwoorde risico's nemen. Inmiddels is hij echter volledig pijnvrij. "Ik heb geen last meer met het trappen", aldus Branderhorst tegenover het Brabants Dagblad.  

Dat was zijn grootste probleem in de voorbereiding. Voor het treffen met Excelsior is hij dus weer beschikbaar, al koos Koster bij afwezigheid van Branderhorst voor Timon Wellenreuther. De Duitser werd vorig seizoen verdreven uit de basisopstelling van de Tilburgers: Branderhorst maakte een goede indruk en was in de KNVB Beker zelfs de grote held. Tijdens de spectaculaire zege op PSV (5-0) viel de goalie echter uit. 

Eredivisie

gerelateerd