Drommel koos voor Twente omdat hij derde keeper was

4 september 2018, 14:37

Joël Drommel besloot na één training met Jong Oranje dat hij zich toch niet beschikbaar wilde stellen voor de ploeg van Erwin van de Looi voor de ontmoetingen met de leeftijdsgenoten uit Engeland en Schotland. Dat was hij wél van plan, maar dat veranderde toen hij plots hoorde dat hij derde keuze zou zijn achter Justin Bijlow (Feyenoord) én Indy Groothuizen (ADO Den Haag). Desondanks doet het pijn om deze keuze te maken.

"Blijkbaar kiezen ze liever voor keepers die in de Eredivisie spelen", vertelt Drommel tegenover TC/Tubantia over zijn situatie. In plaats van tweede keuze, bleek hij dus derde keuze in Zeist. Tijdens de training stond hij als verdediger opgesteld en dus ging hij bij zichzelf te rade. "Want derde keeper of het spelen in een vol stadion voor mijn eigen club in een belangrijke wedstrijd, dat vond ik nog wel even verschil. Ik ben toen naar de bondscoach gestapt en heb mijn beslissing dat ik weg zou gaan kenbaar gemaakt."

Een moeilijke, maar dus weloverwogen keuze. Desondanks hoopt hij dat Van de Looi in de toekomst een beroep op Drommel blijft doen. "Want ik heb deze beslissing met pijn in het hart genomen", verzekert de goalie. Een keuze die overigens voor ophef zorgt. Sparta Rotterdam moest ook internationals afstaan, iets waarover ze al niet bepaald te spreken waren, maar op Het Kasteel gaan ze er volgens RTV Rijnmond vanuit dat Drommel een speelverbod krijgt opgelegd van de KNVB voor komend weekend tegen TOP Oss in de Eerste Divisie.

Eerder was er al onrust, omdat de Eerste Divisie doorloopt tijdens de interlandperiode. Ook bij Sparta Rotterdam waren ze daarover niet te spreken.

Lees ook:

- Pusic boos dat hij internationals mist: "Is geen amateurvoetbal"

Drommel twijfelt tussen Twente en oproep voor Jong Oranje

Drommel verkiest FC Twente alsnog boven Jong Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen