Deense soap duurt voort: nieuwe selectie, nieuwe bondscoach

4 september 2018, 16:19

De Deense soap rondom het nationale team heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De Denen nemen het woensdag met een compleet andere selectie op tegen Slowakije. De voetbalbond (DBU) heeft ook een tijdelijke bondscoach aangesteld: John 'Faxe' Jensen. Een conflict tussen de vaste internationals en de DBU ligt ten grondslag aan de rigoureuze beslissing van de bond.

Welke spelers woensdag op het veld staan in het Slowaakse Bratislava, maakt de bond later bekend. De 53-jarige Jensen, oud-international van Denemarken, zal ze in elk geval leiden. "Ik zie alleen maar verliezers in dit conflict. En het Deense voetbal is de grootste verliezer", zegt de tijdelijke vervanger van Age Hareide op de website van de DBU. "Ik heb mijn hulp aangeboden, omdat ik een erg sterk gevoel heb voor het nationale team en omdat ik denk dat het heel belangrijk is dat de wedstrijden gewoon gespeeld worden."

Jensen laat weten geen partij te kiezen in het conflict. "Ik hoop dat beide partijen zo snel mogelijk een oplossing kunnen vinden. Het nationale team heeft heel veel voor mij betekend en ik hoop op deze manier de negatieve gevolgen wat te kunnen verzachten", aldus de Deen, die zal worden bijgestaan door Hasse Kuhn.

Wat is er aan de hand?

De nationale ploeg en de DBU ruziën al geruime tijd over een collectieve arbeidsovereenkomst. Hierbij spelen imagorechten een rol. Individuele sponsorcontracten van spelers zouden in botsing komen met sponsordeals van de Deense bond. Om te voorkomen dat de wedstrijden tegen Slowakije en Wales geen doorgang vinden, heeft de DBU tijdelijk een andere selectie en bondscoach aangesteld.

De verwachting is dat de tijdelijke 23-koppige selectie van de Denen bestaat uit spelers die uitkomen in de tweede en derde divisie in Denemarken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen