Oranje Leeuwinnen eensgezind na deceptie in Noorwegen

4 september 2018, 20:50   Bijgewerkt: 4 september 2018, 20:56

Het is de Oranje Leeuwinnen dinsdag niet gelukt om een ticket te veroveren voor het WK 2019 in Frankrijk. De bondscoach en speelsters kwamen na de 2-1 verloren wedstrijd tegen Noorwegen tot dezelfde conclusie: de Nederlandse voetbalvrouwen hebben het mislopen van het WK-ticket aan zichzelf te wijten.

De Oranje Leeuwinnen keken in Oslo binnen afzienbare tijd tegen een 2-0 achterstand aan. "We begonnen slecht", concludeert Wiegman in gesprek met de NOS. "Twee doelpunten na zeven minuten, dat was natuurlijk een enorme domper. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft een beetje hersteld.

Wiegman weet niet hoe het kan dat Oranje niet scherp aan de wedstrijd begon. "Als team werden er teveel fouten gemaak. Lieke Martens kwam te weinig aan de bal. Jackie Groenen was agressief, maar soms net ongelukkig. Alles bij elkaar was het gewoon heel moeilijk."

Martens sluit zich aan bij de woorden van haar bondscoach. "Als collectief hebben we vandaag gefaald, want dit mag niet gebeuren. We wisten dat Noorwegen ging drukken, maar we kregen dat niet onder controle. Het was ook echt muisstil in de kleedkamer. Dit doet pijn, we waren zo slordig. Ik heb zelf ook niet lekker gespeeld, ik kwam er niet makkelijk voorbij. Het was te voorzichtig. We hebben het echt zelf verprutst vandaag."

Lees ook: Oranje verspeelt WK-ticket door dramatische start in Noorwegen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen