Ziyech voelt klik met Tadic: "We begrijpen elkaar blindelings"

4 september 2018, 23:45

Hakim Ziyech houdt ervan om samen met Dusan Tadic op het veld te staan. De twee hebben een bijzondere klik, vertelt de Marokkaanse sterspeler van Ajax in gesprek met Voetbal International. Dat Tadic zijn rugnummer 10 heeft overgenomen, neemt Ziyech de Serviër niet kwalijk.

Ajax heeft inzake het rugnummer niet goed gehandeld, vindt Ziyech. Volgens de linkspoot hebben de Amsterdammers genoeg tijd gehad om te vertellen dat hij een nieuw rugnummer moest kiezen. "Het is niet eens het nummer, dat is maar een getal, maar het gaat om de manier waarop het is gegaan. Het stak me zo hoe het verliep. Waarom is me dit niet in alle rust even uitgelegd in Engeland? En weet je, als het op een normale manier was gegaan, had ik het ook helemaal niet erg gevonden. Maar op deze manier gaf het me een heel vervelend gevoel. Dat heb ik ook eerlijk kenbaar gemaakt."

Ziyech heeft het niet met Tadic over het rugnummer gehad. "Is ook totaal niet nodig. Ik kan heel goed opschieten met hem, op en buiten het veld. Dusan zat natuurlijk voor mij bij FC Twente, maar ik heb hem in mijn tijd in Enschede nog geregeld gesproken, als hij even langskwam. Een goede gast, maar ook een geweldige voetballer. De klik die ik met hem voel, ik zeg je, die heb ik in mijn hele leven nog nooit met een medespeler gehad."

Goede band

In sommige media werd beweerd dat Ziyech en Tadic het door de rugnummerkwestie niet goed met elkaar kunnen vinden. "Bullshit! Ik neem niet serieus wat veel mensen zeggen of schrijven. De grootste onzin die ik hoorde. Dusan is een heel prettige jongen en ik neem hem echt totaal niets kwalijk. Het nummer is aan hem beloofd, wat kan hij er nou aan doen dat Ajax zo handelt? Als mij iets zou zijn beloofd, zou ik ook willen dat die afspraak zou worden nagekomen."

Niet alleen buiten, maar ook binnen het veld kunnen de twee goed met elkaar opschieten. "Weet je wat het bijzondere is? Wij praten helemaal niet veel met elkaar in het veld. Dat hebben we gewoon niet nodig, want we begrijpen elkaar blindelings. Loopacties, steekballen, noem maar op. Dat voelt zo natuurlijk en vertrouwd. We hebben allebei een vrije rol en we kijken gewoon per situatie hoe we het invullen. Een blik is vaak al voldoende. Dan weer van links, dan weer van rechts."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen