Willem II-spits Sol stond in de belangstelling van twintig clubs

5 september 2018, 09:02

Fran Sol had deze zomer genoeg opties om te vertrekken bij Willem II, maar besloot uiteindelijk te blijven in Tilburg. De ene keer kwamen de clubs er niet uit, de andere keer wilde de spits zelf niet vertrekken. In totaal waren er zo'n twintig gegadigden. "Maar er was nooit sprake van een situatie die ideaal bleek voor alle partijen", aldus zaakwaarnemer Nikola Franco.

Sporting Portugal, Watford, Cardiff City: allen hadden ze interesse. Die laatste club werd overigens door Sol zelf afgewezen. Franco tegenover het Brabants Dagblad: "Sol zou geregeld vanaf de bank moeten beginnen. Hij wilde niet naar een club waar hij de tweede keuze zou zijn, maar naar een team dat honderd procent vertrouwen in hem had." Ook Dinamo Kiev en Udinese informeerden, maar konden alleen huren, terwijl Willem II alleen wilde verkopen.

Naar het Braziliaanse Santos wilde de spits zelf dan weer niet, terwijl het ook met Sevilla uiteindelijk niet rond kwam. Jammer, zo vond de spits. Sol: "Ik ga niet alle clubs noemen, maar natuurlijk had ik graag voor Sevilla willen spelen. Maar dan gaat het erom of de trainer je echt wil hebben of je erbij neemt. Dat is een groot verschil."

Dus speelt de Spaanse spits voorlopig nog voor Willem II en bovendien wil de club zijn contract, dat in 2019 afloopt - al heeft Willem II nog een eenzijdige optie voor een extra jaar, graag verbeteren en wie weet zelfs verlengen. "Ik ga het gesprek open in", aldus de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen