Denemarken met amateurs en zaalvoetballers in Slowakije

5 september 2018, 09:22

Het conflict in Denemarken tussen de voetbalbond en de Deense voetballers is nog altijd niet uit de wereld en dus zal de nationale ploeg woensdagavond tegen Slowakije dan toch écht uitkomen met een team van zes zaalvoetballers en spelers van het derde en vierde niveau. En de huidige verwachting is dat zij ook in het duel om de Nations League tegen Wales in actie zullen komen, onder leiding van interim-bondscoach John Faxe Jensen.

Omdat de spelers van het hoogste niveau in Denemarken solidair willen zijn met de reguliere internationals, was het voor de bond nog een hele klus om überhaupt voetballers te vinden die zich beschikbaar wilden stellen voor de nationale ploeg van Denemarken. "Zoals het er nu uitziet is het echt dit alternatieve team dat gaat voetballen tegen Slowakije en Wales, omdat er deze week waarschijnlijk niet meer onderhandeld gaat worden over de voorwaarden", aldus NOS-correspondent Rolien Creton over de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337958/deense-soap-duurt-voort-nieuwe-selectie-nieuwe-bondscoach/,_blank,soap] in Denemarken.

Dus zal Denemarken aantreden met de onbekende voetballers, onder wie Daniel Nielsen, Morten Bank en Adam Fogt. De UEFA vindt de gang van zaken een aanfluiting en ook Slowakije is absoluut niet blij met deze ontwikkeling, maar Denemarken moet een team opstellen om diskwalificatie voor het EK te voorkomen. Wel kan Denemarken rekenen op een boete. Creton: "Veel Denen zijn ook verbaasd dat het zo chaotisch verloopt. Afgelopen jaar was er een soortgelijk conflict bij de vrouwen, voor het Deense voetbal is dit schaamtelijk."

{image[327086][right-half][]}Wat is er aan de hand?

De nationale ploeg en de DBU ruziën al geruime tijd over een collectieve arbeidsovereenkomst. Hierbij spelen imagorechten een rol. Individuele sponsorcontracten van spelers zouden in botsing komen met sponsordeals van de Deense bond. "De vraag is wat gaat voor: de contracten van individuele spelers met sponsoren of de contracten van de bond met sponsoren? Kan Christian Eriksen, die een contract heeft bij Nike, door de bond worden verplicht om reclame te maken voor Adidas?", legt Creton het probleem uit.

De verwachting is dat het conflict deze week niet meer goed gaat komen. Toch hield interim-bondscoach Jensen wel hoop op een goede afloop. "Ik hoop dat beide partijen zo snel mogelijk een oplossing kunnen vinden. Het nationale team heeft heel veel voor mij betekend en ik hoop op deze manier de negatieve gevolgen wat te kunnen verzachten", aldus de Deen, die zal worden bijgestaan door Hasse Kuhn. Tegen Slowakije lijkt in in elk geval op de bank te zitten en zoals het nu staat tijdens de Nations League dús ook.

Lees ook: Eriksen wil conflict met Deense voetbalbond tijdelijk oplossen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen