Engelse voetbalbond gaat VAR testen in de Premier League

5 september 2018, 10:49   Bijgewerkt: 5 september 2018, 11:01

De Engelse voetbalbond gaat de VAR introduceren in de Premier League. Nadat de FA het eerder al in de bekercompetities heeft getest, zal de videoscheidsrechter ook zijn tijdelijke entree maken in de Engelse competitie. Op 15 september staan de duels Bournemouth - Leicester City, Chelsea - Cardiff City, Huddersfield Town - Crystal Palace, Manchester City - Fulham en Newcastle United - Arsenal onder de begeleiding van een VAR.

Dat schrijven diverse Engelse media. De desbetreffende duels worden gespeeld als een normale wedstrijd met VAR, alleen zal de communicatie indirect verlopen. De VAR heeft namelijk nog geen rechtstreeks contact met de scheidsrechter op het veld. Er is bewust voor een druk moment gekozen in de Premier League, om zo te kijken of ook de technologie werkt op een druk moment.

In diverse landen, waaronder Nederland en Spanje, wordt de VAR al helemaal gebruikt. In Engeland is hij dus al wel getest en gaat verder getest worden, maar is het systeem nog niet in gebruik. Afgelopen zomer tijdens het WK voetbal in Rusland was de 'grote doorbraak' van de VAR, van wie ze overwegen om het vanaf volgend jaar in de knock-outfase van de Champions League ook in te voeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen